Opgelet voor valse evenementen op Facebook!

Oplichters hebben een evenement van de stad in het stadspark gekopieerd en vragen om 10 euro op voorhand over te schrijven. De stad heeft dit evenement kunnen laten verwijderen. Een gewaarschuwd mens is er twee waard dus hier vind je terug hoe je zo'n vals evenement van het echte kunt onderscheiden.

Organisatie

Als je in je tijdslijn doorklikt naar een evenement, zie je onder de titel van het evenement 'georganiseerd door', daar krijg je normaal altijd een van de onderstaande organisatoren te zien. Klik ook eens door op de organisatie, zo kom je normaal op hun officiële Facebookpagina terecht: 

Als je in het evenement wat naar beneden scrollt, zie je ook nog eens deze organisator(en) met hun logo. 

Tickets

Tickets koop je altijd via de officiële sites van de stad of de vrijetijdsdiensten. De vrijetijdsdiensten bundelen hun zomeraanbod op de website van cultuurcentrum de Werft en van daaruit kun je alle activiteiten ontdekken en tickets bestellen. Je blijft dan normaal in de website-omgeving van het cultuurcentrum of wordt eventueel afgeleid naar de website van stad Geel (voor sportactiviteiten), de bibliotheek of het Gasthuismuseum. 

Twijfel je nog? 

Neem dan zeker contact op met de dienst toerisme via toerisme@geel.be of 014 56 63 80. Zij hebben een goed zicht op de kalender en kunnen je zeggen of het om een echt evenement gaat en het valse ook rapporteren. 

Naar het zomeraanbod!

Gepubliceerd op vrijdag 17 juli 2020 12.54 u.