Opnieuw grotere terrassen voor horecazaken en dat zonder terrasbelasting

Op 23 april besliste het Overlegcomité dat horecazaken hun terrassen mogen openen op 8 mei. Geelse cafés en restaurants mogen opnieuw hun terrassen uitbreiden. Bovendien moeten ze de rest van 2021 geen belasting op het uitstallen van hun terrassen betalen. De stad wil zo de horecasector extra ondersteunen na de moeilijke afgelopen maanden.

Door de stijgende coronacijfers moesten cafés en restaurants in oktober 2020 hun deuren opnieuw noodgedwongen sluiten. Ondertussen liggen hun activiteiten al meer dan zes maanden stil. Op 8 mei mogen horecazaken hun terrassen opnieuw openen. Een versoepeling waar zowel horeca-uitbaters als klanten enorm naar uitkijken.

Grotere terrassen zónder belasting

Net zoals vorig jaar, mogen de horecazaken in Geel opnieuw hun terrassen uitbreiden. Zowel in het stadscentrum als in de deeldorpen. Als extra ondersteuningsmaatregel besliste de stad om cafés en restaurants voor de rest van het jaar vrij te stellen van terrasbelastingen. Voor het uitstallen van koopwaren en andere voorwerpen wordt geen vrijstelling verleend.

Wie zijn terras wenst uit te breiden, kan een aanvraag indienen via economie@geel.be.

Decoratie in het centrum

Vanaf 1 mei komt er kleurrijke zomerdecoratie boven Nieuwstraat en Pas te hangen. Op Markt en Havermarkt voorziet de stad gezellige lampen boven de terrassen, net zoals vorig jaar. Zodra de coronamaatregelen het toelaten, bekijken we welke animatie op het marktplein mogelijk is. Het centrum krijgt ook nog bijkomende fietsstallingen.

Heropening terrassen

Op vrijdag 23 april bevestigde het Overlegcomité dat de terrassen opnieuw open mogen op zaterdag 8 mei volgens strikte regels:

  • Maximaal vier personen aan één tafel (of mensen van hetzelfde huishouden)
  • Minstens 1,5 meter tussen de tafelgezelschappen
  • Enkel zitplaatsen aan tafel
  • Mondmasker verplicht voor personeel en klanten in zoverre aan tafel zitten
  • Bediening aan de bar is niet toegestaan
  • De klant mag de binnenruimte occasioneel en kort betreden voor de sanitaire voorzieningen, het terras te betreden of te betalen.
  • De openingsuren zijn beperkt van 08.00 uur tot 22.00 uur
Gepubliceerd op woensdag 28 april 2021 15.26 u.