Opnieuw houdt 82 procent zich aan de maximumsnelheid in coronatijden

Sinds de opgelegde coronamaatregelen is er veel minder verkeer op de weg, aangezien alleen essentiële verplaatsingen toegelaten zijn. Een aantal snelheidsduivels maken misbruik van de situatie om te snel te rijden. Daarom blijft politiezone Geel-Laakdal-Meerhout ook inzetten op snelheidscontroles.

De voorbije dagen werden 2324 voertuigen gecontroleerd. 82 procent hield zich aan de geldende snelheidsregimes. Dit is een overtredingspercentage van 18 procent. Dit is een stuk hoger dan het ‘normale’ overtredingspercentage van 12 procent. Dit wijst erop dat snelheidscontroles ook in coronatijden nodig zijn. De politiezone zal hier dan ook de volgende weken verder op inzetten. De snelheidscontroles vonden plaats in de drie gemeenten van de politiezone.

Acht rijbewijzen ingetrokken

In totaal werden acht rijbewijzen ingetrokken. Hierbij enkele voorbeelden van deze overtredingen met een wel erg zware voet. Op de Ring in Geel werd een snelheid van 153 km/h gemeten. Hier mag je maximum 90km/h rijden. In de Lebonstraat in Geel, zone 30, werd een snelheid gemeten van 76 km/h. Op de Nieuwe Baan in Laakdal werd een snelheid gemeten van 135 km/h. Hier mag je maximum 70 km/h rijden. Op deze weg werden maar liefst vijf rijbewijzen ingetrokken.

Gepubliceerd op vrijdag 17 april 2020 15.09 u.