Heb jij een hart voor katten en honden?

Wil je mee helpen om de zwerfkattenproblematiek op een diervriendelijke manier aan te pakken? Of wil je je, tegen een vergoeding, ontfermen over loslopende honden? De stad is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor haar zwerfkattenproject en nieuwe dierenopvangers om loslopende dieren terug bij hun eigenaar te brengen.

Dierenopvangers gezocht

Samen met gemeenten Laakdal en Meerhout is Geel op zoek naar dierenopvangers op zelfstandige basis.

Een dierenopvanger is iemand die in de eerste plaats weggelopen honden in bewaring neemt en probeert om de eigenaar ervan op te sporen. Daarnaast kan een dierenopvanger uitzonderlijk ook gevraagd worden om tijdelijk een gewonde (aangereden) kat op te vangen. De kosten van het opvangen worden betaald door de eigenaar. Wie zelf een kat of hond heeft, doet er altijd goed aan om te zorgen dat hun huisdier gechipt is en te controleren dat de chip correct geregistreerd is. Zo kan de eigenaar snel gevonden worden.

De stad zoekt een team van mensen die deze taak op zich willen nemen. De dierenopvangers werken op zelfstandige basis en wisselen elkaar af in een beurtrol, die ook voorziet dat er buiten de normale werktijden een dierenopvanger oproepbaar is.

Vrijwilligers voor Geels zwerfkattenproject

Als je een zwerfkat vindt, kun je de stad contacteren. Eén van de vrijwilligers van het Geels zwerfkattenproject neemt dan contact met je op en komt de kat ophalen. Daarna brengt de vrijwilliger de kat naar de dierenarts voor een medische controle en sterilisatie indien nodig. Nadien wordt de kat in dezelfde buurt weer vrijgelaten. Het aantal zwerfkatten vermindert door deze sterilisaties stelselmatig.

  • Ben je zelf een kattenvriend en ben je geïnteresseerd in dit vrijwilligerswerk? Neem dan eens contact op via info@geel.be of bel 014 56 60 00 voor meer informatie. 
Gepubliceerd op donderdag 26 januari 2023 15.30 u.