Overstap naar het secundair onderwijs

Zit jouw kind in het zesde leerjaar? Dan staat het voor een grote mijlpaal in zijn/haar leven: de overstap naar het middelbaar! Aan die overstap begin je best niet zomaar onvoorbereid. Daarom zijn basisscholen al aan de slag gegaan met je kind om die overstap voor te bereiden. Maar uiteraard is het ook belangrijk om meer te weten over dat secundaire onderwijs zélf.

Omdat het in coronatijden moeilijker is om scholen te bezoeken en informatie ter plaatse te ontvangen, hebben we samen met de Geelse scholen deze informatiepagina opgezet. Hier vind je een informatiefilmpje van het CLB over het secundair onderwijs in het algemeen. Daarnaast hebben de twee Geelse scholen een presentatie/filmpje gemaakt over hun eigen, specifieke werking.

Ontdek de Geelse secundaire scholen


In dit filmpje kun je algemene info van het CLB bekijken over studiekeuze en de overstap naar het secundair onderwijs.
(Druk onderaan rechts op het vierkantje voor volledige schermweergave.)
Deze info kun je ook als Powerpointpresentatie bekijken. Zo kun je zelf sneller verdergaan naar de informatie waarin je het meest geïnteresseerd bent en doorklikken op links. Druk op de luidspreker op de slides in de presentatie om de uitleg bij de slides af te spelen.
Powerpointpresentatie - CLB: overstap naar secundair onderwijs 
Ontdek in dit filmpje de werkwijze en het aanbod van GO! Geel.
(Druk onderaan rechts op het vierkantje voor volledige schermweergave.)
- Inschrijven vanaf 03/02 op www.gogeel.be of na afspraak (014 58 00 31)
- Bubbelbezoek 1e middelbaar in februari-maart-april na school: max. 3 p. - 1,5 uurAls je op deze afbeelding klikt, download je de Powerpointpresentatie van Sint Aloysius Geel. (opgelet: het laden kan even duren)
In de presentatie kun je zelf verder klikken naar de onderdelen die je het meest interesseren. Druk op de luidspreker op de slides in de presentatie om de uitleg bij de slides af te spelen.
Powerpointpresentatie - Sint Aloysius Geel: overstap van lager onderwijs naar 1A-B
- Online VIP-dag op zaterdag 06/02, 9.30 - 14 uur & open dag op zondag 25/04
- Ontdek hoe het eraan toegaat op school en meer info op www.kogeka.be/sintaloysius
- Info & inschrijven vanaf 06/02 kan ook op school na afspraak (014 56 26 50)


Infosessies

Heb je nog vragen na het bekijken van de filmpjes? Tijdens enkele online informatiemomenten kun je al je vragen stellen. Beide scholen zijn dan aanwezig, en ook mensen van het CLB. Op die manier kan je je vragen stellen, en ze meteen door beide scholen beantwoord zien. Vergelijken was nog nooit zo gemakkelijk!

De infomomenten vinden plaats op:

Graag deelnemen aan een informatiemoment? Schrijf je bij voorkeur in via het formulier. Je ontvangt daarna een link om deel te nemen aan de online sessie. Je kunt via het formulier ook al meteen een aantal vragen vooraf doorgeven.

Maar ook zonder inschrijving, ben je welkom om aan te sluiten bij een infomoment. De link naar de online infomomenten wordt enkele dagen voordien ook op deze pagina geplaatst.

Inschrijvingsformulier vragenuurtje


Extra Informatie

Nog bijkomende informatie nodig? 

Je kunt terecht bij de scholen:
Je kunt terecht bij de CLB’s:
Hulp bij gericht kiezen: