A tot Z
-
Aanspreekpunt integriteit
De Aanspreekpersoon Integriteit, kortweg API, is de persoon die je kan contacteren in je organisatie als er sprake is van een integriteitsschending. Hier vind je er alle info rond.
-
Alles over Pesten
Vind info op jouw maat over pesten.
-
Ethisch sporten: pestpreventie
Via deze website vind je alle informatie terug rond pestpreventie in de sportvereniging.
-
Grenswijs: scan je pestbeleid
Doe de quickscan en kom te weten waar jullie organisatie beleidsmatig kan op inzetten. Aan de hand van tien stellingen krijg je zicht op de stand van zaken en een aanbeveling, met links naar hoe je zo’n aanbeveling uitvoert.
-
Kies kleur tegen pesten
Stappenplan in de vorm van een jaarprogramma rond pesten.
-
Vorming: aanspreekpunt integriteit
Elke organisatie in het jeugdwerk moet sinds 2018 een API (Aanspreekpunt Integriteit) hebben. Als API bewaak je mee de veiligheid van de deelnemers aan je activiteiten.
-
Vorming: hoe reageren op haatspraak?
Deze vorming is interessant voor al wie met haatspraak in aanraking komt, als slachtoffer of als omstaander. Ook voor wie ‘bagger’ over zich heen krijgt, gewoon omdat die wat meer in de schijnwerpers loopt, zijn onze vorming en ons keuzeplan relevant
-
Vorming: pesten aanpakken met NO BLAME
In deze vorming sta je stil bij vragen als: 'wat is pesten?' 'Hoe voorkom je pesten?' Daarna zoom je in op de 7 stappen van No Blame. Je leert pesten in groep aan te pakken om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt.
-
Vorming: pestvrij voor begeleiders
Hoe voorkom je pestsituaties? Hoe ga je om met pesten? Welke kracht heeft de groep om de pestsituatie aan te pakken? Tijdens deze vorming leer je pestgedrag herkennen, krijg je inzicht in het belang van pestpreventie en maak je kennis met Pimento.
-
Vorming: pestvrij voor jongeren
We bevorderen de weerbaarheid, talenten(h)erkenning en samenhang binnen je (klas)groep: de ideale remedie tegen pesten!
-
WatWat: thema pesten
Info voor en door jongeren: Word jij of iemand van je vrienden gepest? Hoe stop je dat? Jongeren getuigen over hoe zij gepest werden en hoe zij zich daarbij voelden.
-
Wegwijzers voor begeleiders
Informatie: allemaal wegwijzers die je helpen pesten aan te pakken.
-
Wij pestvrij
Wij Pestvrij is een gratis toolkit, gebaseerd op de 10 bouwstenen van Kies Kleur tegen Pesten. Deze toolkit neemt jeugdverenigingen bij de hand bij het opstellen van een sterk antipestbeleid.