Politie zoekt extra vrijwilligers! - update 28 juli

In het Zonale Veiligheidsplan van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout is burgerparticipatie een van de prioriteiten waaraan de komende jaren extra aandacht geschonken wordt. Inwoners worden nog meer betrokken bij de politiewerking. Daarom zoekt de politie naar nieuwe vrijwilligers om hun team uit te breiden.

Update: vanwege corona is de infosessie van donderdag 30 juli uitgesteld naar een nog later te bepalen datum.

Kun jij je engageren om mee in te staan voor een veilige en leefbare samenleving? Word dan vrijwilliger bij de lokale politie!

Diefstalpreventieadviseur particuliere woningen

Je geeft deskundig advies en nuttige tips over inbraakpreventie voor woningen gelegen in de gemeenten van de politiezone.

Verkeersvrijwilliger

Je draagt op verschillende manieren bij aan de verkeersveiligheid in de politiezone. Je helpt bij het creëren van een veilige schoolomgeving en neemt deel aan preventieve verkeersacties van de politiezone:

  • begeleiding van kinderen, senioren... en andere groepen die op uitstap gaan;
  • ondersteuning bij de verkeerslessen in de lagere scholen;
  • beoordeling van het fiets -en voetgangersexamen i.s.m. de wijkagent en andere verkeersvrijwilligers;
  • fietscontroles in de scholen, samen met de wijkagent.

Opleiding

Alle kandidaat-vrijwilligers volgen een gespecialiseerde opleiding die de politiezone organiseert en betaalt. Voor de opdrachten die je nadien uitvoert, ben je verzekerd en ontvang je een onkostenvergoeding.

Infosessies: uitgesteld

Normaal gezien waren er op donderdag 30 juli om 17.30 en 19.30 uur twee infosessies in Veiligheidshuis Ter Stokt. Deze infosessies zijn door corona uitgesteld naar een nog later te bepalen datum.

 
 
Gepubliceerd op dinsdag 28 juli 2020 7.31 u.