Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Afvalcontainers voor particulieren - aanvragen en opzeggen

In Geel is het diftar-systeem van kracht. Dit houdt in dat je restafval en je GFT-afval gewogen worden en dat je betaalt naargelang je hoeveelheid afval. De hoeveelheid afval die je meegeeft wordt automatisch geregistreerd met behulp van een chip in de container. Een container staat op naam en adres. Kom je in Geel wonen of verhuis je binnen Geel dan is het belangrijk dat je de juiste afvalcontainers aanvraagt en eventueel je oude containers laat blokkeren. Een diftar-container mag je niet mee verhuizen.

 

Online-toepassing "mijn diftar"

Je kan online op www.mijndiftar.be al je persoonlijke DIFTAR-gegevens raadplegen en deels ook wijzigen.

Hiervoor moet je je eerst registreren. Dit is zeer eenvoudig, de handleiding vind je hier. Je persoonlijke gegevens kan je aanpassen door op die website op het tabblad "relatie wijzigen" te klikken en de wijzigingen in te voeren.


2de GFT-container

Als je een 2de groene container van 120 liter voor je GFT-afval nodig hebt, moet je deze aanvragen m.b.v. het formulier dat je hieronder kan downloaden. Voor de 2de GFT-container van 120 liter worden je geen plaatsingskosten aangerekend, de maandelijkse, vaste kost wordt echter verhoogd met 1,50 EUR.

 


Overlijden

Ingeval van het overlijden van een gezinshoofd wordt een afvalcontainer automatisch geblokkeerd. Indien er nog gezinsleden in de woning verblijven, moet de container via de website "mijn diftar" op naam van het nieuwe gezinshoofd overgedragen worden. Indien je de woning van een overleden familielid ontruimt, mag je gebruik maken van de container, die hoort bij die woning. Omdat de container anders geblokkeerd wordt, moet je de container via de website "mijn diftar" op jouw naam zetten. Het ledigingsadres blijft ongewijzigd. Je vult je eigen naam en adres in onder “verzendadres”.

 


Rusthuis /Verzorgingstehuizen

Bij het verhuis van een gezinshoofd naar een rust- of verzorgingstehuis wordt de container geblokkeerd op het moment dat de adreswijziging officieel is. Indien er nog gezinsleden in de woning verblijven, moet de container via de website "mijn diftar" op de naam van het nieuwe gezinshoofd overgedragen worden. Indien je de woning van het familielid ontruimt, mag je gebruik maken van de container, hij hoort bij die woning. Omdat de container anders geblokkeerd wordt, moet je de container via de website "mijn diftar" op jouw naam zetten. Het ledigingsadres blijft ongewijzigd. Je vult je eigen naam en adres in onder “verzendadres”.