Naar inhoud

Meer info

Fotoboek 'Gewoon aan de borst'

Logo boek

Naar aanleiding van de Week van de Borstvoeding stelde de Geelse preventiedienst het gloednieuwe fotoboek ‘Gewoon aan de borst’ voor. Het resultaat is een verzameling foto’s met uitspraken die door mama’s en papa’s zelf werden aangeleverd. Een praktijkgetuigenis dus die toekomstige ouders kan ondersteunen en inspireren.

Deze unieke uitgave kwam tot stand op vraag van heel wat mama’s die bewust voor borstvoeding kozen en intussen de kneepjes van het vak onder de knie hebben maar tijdens hun zoektocht geconfronteerd werden met onzekerheden. Niet zelden moesten ze ook afrekenen met het perfect rooskleurige beeld van borstvoeding dat maar al te vaak wordt opgehangen. Het boek toont borstvoeding in zijn realiteit: de pure, warme verbondenheid tussen moeder en kind maar ook de moeilijke situaties.

Gezonde voeding
Het stadsbestuur speelt al lang een voortrekkersrol wat gezonde voeding betreft. De initiatiefnemers gaan ervan uit dat borstvoeding een eerste stap is in gezonde voeding en willen de keuze voor borstvoeding dan ook aanmoedigen. Daarbij gaan ze moeilijkheden of problemen die vrouwen ervaren echter niet uit de weg. Want borstvoeding is dan wel natuurlijk, maar niet altijd evident. Door echte vrouwen, met echte baby’s en in ware omstandigheden, in de kijker te zetten en aan het woord te laten, wil het stadsbestuur duidelijk maken dat de zoektocht zeker loont.

Overal en in alle vormen
De foto’s geven een beeld van de omstandigheden waarin kinderen de borst krijgen: onderweg, op vakantie, lekker knus in bed, terwijl grote broer of zus aandacht vraagt. Ook de verschillende houdingen om een kind te voeden, komen aan bod.

Alle zwangere Gelenaren kunnen het boek gratis afhalen aan de onthaalbalie van het stadhuis, samen met een uitgebreid infopakket over zwangerschap, geboorte en borstvoeding. Andere geïnteresseerden kunnen het boek aankopen voor 5 euro (kassa stadhuis), bestellen via onderstaand formulier of telefonisch via de preventiedienst (014 56 63 74) mits betaling van verzendkosten. Ook het Geboorte-Informatiecentrum vzw en de kraamafdeling van het AZ St-Dimpna bieden het boek te koop aan.

 

Opmerking: Het boek is uitverkocht.