Naar inhoud

Praktisch

Dienst stadsontwikkeling en kernversterking

Werft 20
2440 Geel


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
stadsontwikkeling@geel.be

Gheelodroom - minder hinder maatregelen

Het centrum van onze stad zal de volgende jaren als het ware een metamorfose ondergaan. We zijn ervan overtuigd dat het eindresultaat de moeite zal zijn, zowel wat het esthetische aspect als de gebruiksvriendelijkheid betreft. Tijdens de werken zal dit ongetwijfeld hinder met zich meebrengen. Het stadsbestuur is zich daarvan bewust en stelt alles in het werk om de hinder zo beperkt mogelijk te houden. 

bereikbaarheid
Het centrum, inclusief de handelaars en horecazaken, blijft gedurende alle fasen bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt via de Ring geleid. Voor voetgangers en fietsers worden veilige alternatieven uitgewerkt. Vanaf de invalswegen wordt aangepaste signalisatie voorzien om het verkeer voor het centrum optimaal te begeleiden. 

 

werken Ecodroom en Markt

Na de werken aan de ondergrondse parking en Markt, is de verkeerssituatie in onze stad grondig gewijzigd. Daarom bepaal je best voor je vertrek waar je eindbestemming ligt. In functie daarvan kies je de route die je neemt. Ligt je eindbestemming in het westelijk deel van het centrum, vanaf Werft tot aan Ring richting KHK, dan zoek je best je weg via Larumseweg, Elsum, Lebonstraat, Patronaatstraat tot op Werft. Vermijd als fietser en automobilist Baantveld/Drijhoek, die wordt immers de route voor het werfverkeer van Ecodroom. Verkeer over de Markt is niet meer mogelijk. 

 

parkeren 
Parkeren op de Markt behoort tot het verleden. Om de parkeercapaciteit te garanderen werden nieuwe mogelijkheden gecreëerd in de ondergrondse parking van Ecodroom. Deze parking is betalend. Ook op de parkings Pas, Nieuwstraat en Werft is het betalend parkeren ingevoerd. De parking Werft is op dinsdag en zaterdag van 6 tot 13u niet beschikbaar wegens de wekelijkse markten. Het stadsbestuur wil iedereen aanmoedigen zoveel mogelijk met de fiets naar het centrum te komen. Op de Werft werden extra fietsenstallingen voorzien.

Hieronder kan je de nieuwe folder "parkeren in Geel" (juli 2013) downloaden.