Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Mobiliteit: welke ecoscore heeft je auto?

Logo

Automerken afficheren steeds vaker de (lage) CO2-uitstoot van hun auto’s om aan te geven hoe milieuvriendelijk hun auto’s wel zijn.


Een lage CO2-uitstoot is niet alles

De CO2–uitstoot alleen geeft echter geen volledig beeld van de schadelijke effecten van auto’s op ons leefmilieu. Om te kunnen beoordelen hoe zeer je (nieuwe) auto het leefmilieu belast, moet je ook rekening houden met andere factoren. Hoeveel geluid produceert de auto? Hoe schadelijk zijn de uitlaatgassen voor de menselijke gezondheid en voor het leefmilieu?

Ecoscore

Je moet al heel wat opzoekingswerk verrichten en een al behoorlijk wat kennis van zaken hebben om hierover betrouwbare informatie terug te vinden en om deze dan te kunnen beoordelen. Dit is alles behalve evident voor iemand die zich daar niet dagelijks mee bezig houdt.

Gelukkig bestaat er een oplossing voor: de Vlaamse overheid liet voor elk model en elk merk de ecoscore bepalen. Met behulp van die ecoscore kan je verschillende auto’s snel en gemakkelijk met elkaar te vergelijken. Hoe hoger de ecoscore, hoe meer je met die auto het leefmilieu kunt sparen van lawaai, roet, CO2 en andere luchtvervuiling.

Europeese Databank
Hier vind je informatie over de wetgevingvoor milieusparende en energiezuinige voertuigen op EU- niveau en op nationaal niveau. Die website biedt je ook toegang tot technische gegevens in de grootste voertuigendatabank van Europa.