Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Natuur: Fruit-wijzer

Fruit-wijzer

Hoogstamboomgaarden

In het midden van de vorige eeuw waren hoogstamboomgaarden een vertrouwd zicht op het Antwerpse platteland. Om diverse redenen zijn ze sindsdien grotendeels uit het landschap verdwenen.

Hoogstamboomgaarden bieden naast de evidente waarde voor de smaakpapillen ook een cultuurhistorische en ecologische waarde. Daarom is het belangrijk om de vergeten fruitrassen voor het voetlicht te brengen. In samenwerking met de Nationale Boomgaardenstichting vzw stelde de provincie Antwerpen de Fruit-Wijzer samen.

 

Fiches

De Fruit-Wijzer bevat meer dan honderd soortenfiches van appelen, peren, perziken, pruimen en kersen. Naast meer algemeen bekende rassen werden een aantal typisch Antwerpse variëteiten in de Fruit-Wijzer opgenomen. De Nationale Boomgaardenstichting vzw staat garant voor de inhoud van deze publicatie. De Fruit-Wijzer is een goede leidraad voor de aanplant en het onderhoud van hoogstamboomgaarden.

 

Gratis

De Fruit-Wijzer is gratis voor de inwoners van de Provincie Antwerpen. Je kan hem aanvragen door een e-mail te sturen naar dmn@admin.provant.be.

De digitale versie kan je hier downloaden: Fruitwijzer.