Naar inhoud

Praktisch

Financiële dienst

Werft 20, 2440 Geel

 

BTW: BE0207 533 874


tel. 014 56 61 50
financien@geel.be

Meer info

Belasting op niet-gepersonaliseerd reclamedrukwerk - gepubliceerd 12.12.2013

De gemeenteraad besliste om vanaf 2011 een belasting te heffen op niet-geadresseerde drukwerken met handelskarakter en gelijkgestelde producten.

 

Reclamedrukwerken maken een groot deel uit van het papierafval. De verwerking van dit afval brengt hoge kosten met zich mee. Daarom heeft de gemeenteraad beslist om vanaf 2011 een belasting te heffen op niet-geadresseerde drukwerken met handelskarakter en gelijkgestelde producten.

De belasting is verschuldigd door de verantwoordelijke uitgever van de reclameblaadjes. De kostprijs bedraagt 0,02 euro per exemplaar met een minimum van 80 euro per bedeling. Voor exemplaren kleiner of gelijk aan een A4-formaat van maximaal één bladzijde is de kostprijs 0,01 euro met een minimum van 40 euro per bedeling.

De aangiftes moeten ten minste drie werkdagen voor elke verspreiding of, op verzoek voor de aanvang van elk kwartaal waarin de reclame zal verspreid worden, bij het stadsbestuur toekomen. Bij elke aangifte moet een specimen van de reclame gevoegd worden. Je kunt het aangifteformulier en reglement onderaan deze pagina downloaden.