Naar inhoud

Praktisch

Dienst stadsontwikkeling en kernversterking
TD - openbare werken

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
infocel.td@geel.be

Meer info

Stoepen

Onderhoud/werken aan de stoep
De stoep is openbaar domein. Kleine herstellingen aan de stoep worden uitgevoerd door de eigen stedelijke magazijnen. Heb je een melding over een verzakking of beschadiging aan de stoep geef dit dan door aan de infocel technische dienst.

 
Het dagelijkse onderhoud van de stoep is wel de taak van de bewoner. Sneeuwt of vriest het, maak dan de stoep proper over een breedte van één meter zodat valpartijen vermeden worden.

 
Waarborg stoep bij stedenbouwkundige vergunning
Wanneer je een stedenbouwkundige vergunning met een uitgebreid dossier aanvraagt (dit is een aanvraag waarbij je een architect moet inschakelen) moet je voor het afhalen van de vergunning een waarborg betalen.

 
Nadat je de aanvang van de werken gemeld hebt, wordt een plaatsbeschrijving gemaakt van de huidige toestand van de stoep. Zo kan men nagaan of eventuele schade voor of na de werken tot stand is gekomen. De plaatsbeschrijving wordt in tweevoud opgesteld en dient door beide partijen (eigenaar en stad) als ‘voorgelezen en goedgekeurd’ te worden ondertekend.


Nieuwe stoepen
Wanneer in een straat stoepen gelegd worden, kan je als bewoner niet kiezen welke klinkers je liefst hebt. Alle stoepen worden gelegd met dezelfde klinkers. Wanneer je voorheen zelf een oprit aangelegd had tot tegen de rijweg, wordt die mee heraangelegd in de klinkers van de stoep. De zelf geplaatste klinkers van de oprit op het openbaar domein worden opgebroken en desgewenst terug eigendom van de bewoner.