Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Cadeaubonnen voor netheidsverantwoordelijken

Netheidsverantwoordelijken bestrijden zwerfvuil

Wie langs Geelse wegen fietst of wandelt, merkt jammer genoeg wel eens zwerfvuil of sluikafval op. Nochtans doet het stadsbestuur grote inspanningen om dit te ontmoedigen. Op verschillende plaatsen in de stad zijn openbare vuilbakken voorzien om het restafval van een snelle hap of een drankje netjes achter te laten. Waar mogelijk worden repressieve maatregelen genomen. Indien de identiteit van de dader kan achterhaald worden, volgen GAS-sancties met boetes tot 350 euro.

Een mooi landschap en aangename wegen zonder afval blijven hoofdbekommernissen voor het stadsbestuur. Dankzij het subsidiereglement voor netheidsverantwoordelijken kunnen vrijwilligers een cadeaubon krijgen voor de inzameling van zwerfvuil. Het is niet de bedoeling dat de netheidsverantwoordelijken grote opkuiswerkzaamheden doen. Het gaat om kleine hoeveelheden weggegooid afval dat met de hand of met behulp van eenvoudige grijpers kan verzameld worden.

 

Vrijwilligers gezocht
Het stadsbestuur is op zoek naar vrijwilligers die zich willen engageren om drie keer per jaar een traject van minstens 500m op te ruimen. Ben je geïnteresseerd? Geef je dan op als netheidsverantwoordelijke. Vul het formulier hieronder in om het traject aan te duiden waarlangs je zwerfvuil wil inzamelen. In totaal moet het traject minimum 500 meter lang zijn.

 

Daarnaast moet je met de milieudienst afspreken waar we het verzamelde vuil kunnen ophalen. In ruil voor je inzet en als blijk van onze dank, krijg je als vrijwillger een waardebon van 30 euro. Natuurlijk krijg je daarbij ondersteuning van het gemeentebestuur. Je krijgt de nodige handschoenen een fluovest en zwerfvuilzakken. Als je dat wenst krijg je ook een vuilgrijper in bruikleen.

 

Download hieronder het subsidiereglement en het aanmeldingsformulier.