Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Kempens Woonplatform

Logo Kempens Woonplatform

Kempens Woonplatform, een project vanuit IOK met steun van de Vlaamse Overheid, assisteert 25 Kempense gemeenten bij het uitbouwen van hun lokaal woonbeleid. Het project steunt op verschillende pijlers en 1 hiervan is het informeren van inwoners rond wonen. Het is in dit licht dat op 13 april www.kempenswoonplatform.be werd gelanceerd, een portaalsite rond wonen.

Ga je bouwen of verbouwen, een woning kopen, verkopen, huren of verhuren? Ben je op zoek naar informatie over sociale huisvestingsmaatschappijen, betaalbare kavels of sociale leningen? Wil je meer informatie over de premies en tegemoetkomingen waarop je aanspraak kan maken of wil je gewoon wat meer informatie over de dienst ruimtelijk ordening in je gemeente? Je vindt al deze informatie op www.kempenswoonplatform.be.

 

De aangeboden informatie is toegespitst op de Kempen. De website brengt actueel woonnieuws en bevat veel informatie over duurzaam wonen, meegroeiwonen, premies en tegemoetkomingen, sociale en betaalbare huisvesting en woongerelateerde regelgeving.

 

Naast deze algemene wooninformatie is er ook een gemeentespecifiek gedeelte. Hier vind je per gemeente een overzicht van alle actoren die er actief zijn op het vlak van wonen. Zo kan je nagaan waar je terecht kan met welke woonvraag. Dit gemeentespecifiek deel kan ook voor ambtenaren een heel bruikbaar instrument zijn met het oog op een gerichte doorverwijzing van burgers naar de juiste instelling. De woonmarkt is vrij complex en met deze site tracht het Kempens Woonplatform te voorkomen dat burgers door het woonbos de bomen niet meer zien.

Meer info
IOK

Steven Vleugels
014 563 238
steven.vleugels@iok.be 
www.iok.be