Naar inhoud

Handinfo

De gids Handinfo, Handige Informatie voor personen met een handicap, is al jaren een begrip in de gehandicaptenwereld. Begin dit jaar heeft het Vlaams Fonds een gloednieuwe editie uitgebracht die gebruiksvriendelijker is dan de vorige versie. De structuur van de gids sluit aan bij de thema’s van het dagelijks leven. Daardoor is het bijzonder gemakkelijk om je weg te vinden in de verschillende diensten en instanties die in de gehandicaptensector actief zijn.

Handinfo biedt een uniek overzicht van alle dienstverlening voor personen met een handicap in Vlaanderen. De gids geeft dus niet alleen informatie over de diensten van het Vlaams Fonds en alle Vlaamse overheden, maar ook over alle federale instanties, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de provincies en de gemeenten. De gids helpt personen met een handicap bij hun speurtocht naar gepaste zorg, een geschikt hulpmiddel, een tussenkomst, enzovoort. Bij elk hoofdstuk én achteraan in de gids is een adressenlijst opgenomen.

Elke persoon met een handicap kan gratis een exemplaar van Handinfo krijgen. Bestellen kan bij de Communicatiedienst van het Vlaams Fonds. Je kan de nieuwe Handinfo ook downloaden via onderstaande website. Mensen met een leesbeperking kunnen nu ook gratis een gesproken exemplaar van Handinfo verkrijgen, op cd in Daisy-formaat. Bestellen kan via audio@phk.be of telefonisch via 011 23 07 61.

Meer info

www.vlafo.be/handinfo