Naar inhoud

Praktisch

Dienst openbare werken & verkeer

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Parkeerkaart professionele medische zorgverstrekkers aan huis

Voor de professionele medische zorgverstrekkers aan huis (zoals artsen, verpleegkundigen, kinesisten,…) die werkzaam zijn op het grondgebied van Geel bestaat de mogelijkheid om tijdens de uitoefening van hun beroep één uur gratis te parkeren.

 

Zij moeten hierbij gebruik maken van het “Geels halfuurtje” in combinatie met de speciale parkeerkaart voor professionele medische zorgverstrekkers aan huis. Deze parkeerkaart wordt gratis afgeleverd. De parkeerkaart moet door de bestuurder zichtbaar achter de voorruit of aan de voorzijde van het voertuig worden geplaatst.

 

Voorwaarden

  • De aanvrager moet een bewijs voorleggen dat hij of zij medische zorgverstrekker aan huis is. (RISIV nummer of attest werkgever)
  • De aanvrager moet een bewijs voorleggen dat het voertuig waarvoor de kaart wordt afgeleverd ingeschreven is op zijn/haar naam of dat hij/zij er bestendig over beschikt


Procedure

Ga met volgende documenten langs bij de infocel van de stad Geel:

  • Identiteitskaart
  • Bewijs van medische zorgverstrekker
  • inschrijvingsbewijs van het voertuig en eventueel een attest van de werkgever in geval van bedrijfswagen

 

Je krijgt je medische zorgverstrekkerskaart onmiddellijk mee. De parkeerkaart is een jaar geldig en kan telkens verlengd worden. Je wordt verwittigd wanneer je medische zorgverstrekkerskaart gaat vervallen.

 

Kostprijs

De medische zorgverstrekkerskaart wordt gratis afgeleverd.