Naar inhoud

Praktisch

Lokale economie

Werft 20
2440 Geel


tel. 014 56 60 90
fax 014 56 60 74
economie@geel.be

VDAB voor werkgevers

VDAB

Wat?

Wil je graag extra hulp om de ideale werknemer te vinden of op te leiden? Dat kan!
De VDAB biedt je gratis advies en ondersteuning bij het aanwerven van personeel, over het gebruik van de website en over verschillende steunmaatregelen.

 

Een overzicht:

 

 • Mijn VDAB: via deze tool kan je vacatures plaatsen op de VDAB website én zelf naar kandidaten speuren in de cv-databank. Interessante kandidaten kan je zelf contacteren. Heb je liever dat de VDAB op zoek gaat? Dan volgt een VDAB-consulent graag jouw vacatures op.
 • Opleidingen op de werkvloer: de VDAB helpt en adviseert je gratis bij het opleiden van kandidaat-medewerkers. Bovendien brengen de vele opleidingsmogelijkheden vaak een forse besparing op de loonkost met zich mee!
  1. IBO (Individuele Beroepsopleiding): je leidt een werkzoekende op binnen je bedrijf. De VDAB volgt de resultaten en opleiding mee op. Tijdens de opleiding moet geen loon of RSZ worden betaald, maar een productiviteitspremie. Deze is gelijk aan het verschil tussen het normale loon en de gemiddelde werkloosheidsuitkering.
  2. Stages: in de opleidingscentra worden opleidingen gegeven aan werkzoekenden om ze klaar te stomen voor een tewerkstelling in een knelpuntberoep. Je kan een cursist gratis stage laten lopen binnen jouw bedrijf: wie weet wordt die je toekomstige werknemer!
  3. Jobcoaching : een jobcoach begeleidt gratis een nieuwe werknemer uit een kansengroep tijdens de eerste 6 maanden van hun tewerkstelling in jouw bedrijf
  4.   …
 • Personeel opleiden: ook wanneer je eigen werknemers wil bijscholen, kun je een beroep doen op de VDAB.
 • Info over financiële tegemoetkomingen: contacteer de VDAB wanneer je een werknemer wil opleiden of aanwerven. Wij geven je advies over de verschillende steunmaatregelen.
 • Ontslagadvies: als je medewerkers collectief moet ontslaan. De interventieadviseurs van de VDAB begeleiden jou in dit proces. Het Sociaal Interventiefonds van de VDAB voorziet ook een financiële tegemoetkoming bij outplacementbegeleiding.

 

Meer info?

 

http://vdab.be/werkgevers

 

De accountmanagers van de VDAB zijn jouw persoonlijk aanspreekpunt:
Tel : 0499 98 99 11 (Stefan Goos, teamleider accountmanagement)
E-mail: accountmanagers.antwerpen@vdab.be

 

Contacteer onze werkwinkel in Geel:
Heidebloemstraat 91
2440 Geel
Tel : 014 57 10 70