Naar inhoud

Praktisch

Lokale economie

Werft 20
2440 Geel


tel. 014 56 60 90
fax 014 56 60 74
economie@geel.be

Voordelig personeel werven en opleiden

VDAB

Vindt u moeilijk geschikt personeel? Hebben uw medewerkers nood aan een opleiding? Vraag gratis advies aan uw VDAB-accountmanager!

 

VDAB als wervingskanaal

Hebt u vacatures? Dan publiceert de VDAB deze gratis op www.vdab.be.
Via de rubriek ‘Mijn VDAB’ kunt u in de databank zelf naar kandidaten speuren en deze contacteren.
Hebt u liever dat de VDAB op zoek gaat? Dan volgt een VDAB-consulent graag uw vacatures op.

Vaak geven bepaalde aanwervingen recht op een loonkostvermindering (bijvoorbeeld laaggeschoolden, jongeren onder de 26 jaar, 45-plussers, allochtonen, arbeidsgehandicapten…). De VDAB zoekt uit welke maatregelen voor u van toepassing zijn!

Kortom: de VDAB biedt u gratis advies en ondersteuning bij de aanwerving van personeel, over het gebruik van hun website en over verschillende steunmaatregelen.

 

Vorm zelf uw ideale werknemer

De VDAB helpt en adviseert u gratis bij het opleiden van kandidaat-medewerkers. Bovendien brengen de vele opleidingsmogelijkheden vaak een forse besparing op de loonkost met zich mee!

Wanneer u werkzoekenden opleidt binnen uw bedrijf, betaalt u in bepaalde gevallen slechts een beperkt loon. U krijgt de kans om de vaardigheden van uw potentiele werkkracht uit te testen en uit te bouwen op de werkvloer. De VDAB biedt hiervoor een waaier van mogelijkheden aan.

Een veel gebruikte vorm is een IBO (Individuele Beroepsopleiding). De VDAB volgt de resultaten en de opleiding mee op. Tijdens de opleiding moet geen loon of RSZ worden betaald, maar een productiviteitspremie. Deze is gelijk aan het verschil tussen het normale loon en de gemiddelde werkloosheidsuitkering.

In de opleidingscentra geeft de VDAB opleidingen aan werkzoekenden om ze klaar te stomen voor een tewerkstelling in een knelpuntberoep. U kunt een cursist gratis stage laten lopen binnen uw bedrijf. Op deze manier kunt u kennismaken met de vaardigheden van de cursist, die misschien uw toekomstige werknemer wordt!

 

Ook wanneer u uw eigen werknemers wil bijscholen, kunt u een beroep doen op de VDAB.

Voor informatie over de VDAB-dienstverlening of financiële tegemoetkomingen, contacteer uw accountmanager: accountmanagers.antwerpen@vdab.be
De mensen van de VDAB komen graag bij u langs voor een maatgerichte oplossing!

 

Kijk zeker op de vernieuwde website: www.vdab.be/werkgevers