Naar inhoud

Praktisch

Dienst openbare werken & verkeer

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Rustig op de baan

Door het derde betalercontract met De Lijn en de aanleg van fietspaden voert de stad Geel een actief beleid ter ondersteuning van het fietsgebruik en het openbaar vervoer, zijnde milieuvriendelijke vervoerswijzen.

 

Tevens ontvangen alle personeelsleden van de stad die met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk komen een vergoeding. Maar ook het sensibiliseren van mensen kan op termijn bijdragen tot een ander verplaatsingsgedrag of een milieuvriendelijke rijstijl. Hieronder enkele voorbeelden.

 

ROB in Geel
ROB is een campagne van de Vlaamse Gemeenschap. ROB staat voor Rustig Op de Baan. Wie Rob is, verhoogt niet enkel de verkeersveiligheid maar rijdt ook milieuvriendelijker. Snelheid speelt immers een belangrijke rol in de hoeveelheid uitlaatgassen die door voertuigen wordt uitgestoten.

 

Hoe word je ROB
Je toont dat je een ROB bent door de ROB-sticker op je wagen te kleven. Door dit te doen, toon je dat je op zijn ROBs rijdt. Dit wil zeggen:

  • Je rijdt zoveel mogelijk met een constante snelheid.
  • Je schakelt zo snel mogelijk naar een hogere versnelling (toerental lager dan 2500 bij benzinemotoren en 2000 bij dieselmotoren).
  • Je remt op de motor en laat de motor hierbij zo lang mogelijk in dezelfde versnelling.
  • Je rijdt niet te snel.

Wil je ROB worden, haal dan je sticker en bijhorende brochure bij de infocel technische dienst. Ben je toe aan een nieuwe wagen en wens je het aspect milieuvriendelijkheid bij je aankoop in overweging te nemen dan vind je bruikbare info via www.milieuvriendelijkevoertuigen.be.