Naar inhoud

Praktisch

Dienst openbare werken & verkeer

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Autoluweschooldag / Strapdag

VBS Regenboog parcour voor fietsers

Autoluweschooldag / Strapdag

Dit jaar deden in Geel maar liefst 13 scholen mee! De Luchtballon, VBS St. Hubertus, SBS Geel Zuid, SBS Winkelom, VBS Kompas, Sint Dimpna en SBS Larum vroeger de stad om de straten af te sluiten zodat zij spelletjes konden spelen op straat. Dit vertoonde zich in mooie krijttekeningen en verkeerseducatieve spelletjes.

 

Freinetschool Holven organiseerde een step, fiets, skateboard route maar startte de dag met een lekker ontbijt! Ook zij maakte mooie krijttekeningen op de straat die vooral gingen over de nieuwe locatie van de school die binnenkort te vinden is in het vroegere kinderdagverblijf “Dolfijn”.

 

Ook Toppunt begon de dag met een ontbijt voor alle ouders en kinderen die autoluw naar school kwamen. De straat werd afgesloten en er werd een heus behendigheidsparcour op straat en op de parking aangelegd. Er werd vervolgens dus heel wat afgefietst! ‘S middags werd er met zijn allen gepicknickt op straat. En als afsluiter zorgde wijkagent Wim voor een verkeerswandeling!

 

VBS Toverboom te Bel sloot de parking af en kreeg gedurende de hele dag hulp van de wijkagent met het controleren van fietsen die, na goedgekeurd te zijn, een fietsparcour mochten afleggen.

 

De Regenboog kreeg de hulp van enkele studenten om van deze dag een leuke leerrijke dag te maken. Ook hier werden verschillende activiteiten georganiseerd door de politie.

SBS Burgstraat kreeg de hulp van het 6de middelbaar JGZ van het Sint Mariainstituut. Zij toverde deze dag om in een toch wel spectaculaire dag voor de allerkleinste tot de allergrootste! Zo werden er spelletjes georganiseerd als zakdoek leggen op straat voor de allerkleinste, tot “pimp your ride” voor de allergrootste.

 

Ook werden de kleutertjes al goed klaargestoomd voor het fietsen op de baan door een aangelegd parcour en mochten de kinderen van het lager onderwijs zich wagen aan een heuse estafetterace!

 

Foto kan je vinden op volgende locatie:

http://www.geel.be/fotoalbum.aspx?id=174