Naar inhoud

Praktisch

Dienst openbare werken & verkeer

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Verkeersdag

Voorrang van rechts, links afslaan

p de 3de donderdag van september organiseert Stad Geel jaarlijks de verkeersdag voor het 6de leerjaar van politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. Dit is een unieke samenwerking tussen de mobiliteitsdiensten van Geel, Laakdal, Meerhout, PZGLM en verschillende bedrijven uit het kempisch bedrijfsleven.

 

De bedoeling van de verkeersdag is om de kinderen van het 6de leerjaar wegwijs te maken in het verkeer. Vaak gaan deze kinderen vanaf het 1ste middelbaar met de fiets naar school. Op deze dag komen alle gevaarlijke punten aan bod op een speelse manier.

 

Zo is er een workshop met go-carts waarbij de kinderen de betekenis van de verschillende verkeersborden op het parcour leren begrijpen en toepassen. Ook de politie heeft een workshop “Voorrang van rechts – links afslaan”. Hierbij leren de kinderen wanneer er net sprake is van voorrang van rechts en wat nu als je op een kruispunt links af moet slaan. Ook de workshop “Dode hoek” is zeer interessant voor de kinderen. Hierbij worden dode hoek zeilen gelegd rondom een vrachtwagen en leren ze waar ze juist zichtbaar zijn voor de vrachtwagenchauffeur naast,voor of achter een vrachtwagen. Ze mogen dit ontdekken door zelf eens in een cabine te kruipen en hun vriendje/vriendinnetje te zoeken in de zijspiegels. Ook is er elk jaar een workshop EHBO. Hierbij wordt de kinderen kort maar leerrijk uitgelegd wat te doen als je bij een ongeval uitkomt. Wat zijn de eerste stappen? Wat kan ik zelf doen tot de ambulance aan komt?Alsook een basis reanimatie of wat te doen als iemand flauw valt.

Tussen , voor en na deze leerrijke workshops is er nog een quiz, lunch en fuif gepland. De quiz wordt georganiseerd door PZGLM en bevat verkeersgerichte vragen. ’S Morgens worden de kinderen ontvangen met een koek en een drankje en voor ’s middags zijn er altijd lekkere frietjes voorzien. Ze sluiten de dag af met een grootse fuif en een echte DJ! Elk jaar een groot succes voor de kinderen maar ook voor ons!