Naar inhoud

Praktisch

Dienst jeugd

Diestseweg 135
2440 Geel


tel. 014 56 68 00
fax 014 56 68 19
jeugddienst@geel.be

Animator worden bij de Jeugddienst

Animatoren

Voor de vakantiewerking is de jeugddienst steeds op zoek naar geëngageerde jongeren met een passie voor jeugdwerk!

Zin om mee te spelen? Dit kan bij de Speelfabriek! Elke vakantie steekt de animatorenploeg een programma in elkaar vol spelen, zingen, dansen, ravotten, springen, tuimelen, rennen en vliegen.

Vanaf het jaar dat je 16 wordt, kan je je opgeven als Speelfabriekanimator. Omdat de werking in de vakanties doorgaat, is dit de perfecte gelegenheid voor jongeren bij een jeugdbeweging om een eerste leidingservaring op te doen. Samen met je medeanimatoren werk je activiteiten uit, die je daarna met veel enthousiasme ook mag begeleiden.

Mag het wat uitdagender? Vanaf je 18de verjaardag, kan je ook de Tieners begeleiden. De 12- tot 16-jarigen vullen hun vakanties liever met avontuur en als Tieners-begeleider bied jij hen dat aan.

Natuurlijk doen we meer dan alleen maar begeleiden en spelen met kinderen. Er worden op regelmatige basis vormende en ontspannende activiteiten georganiseerd, exclusief voor de vrijwilligers. Deze activiteiten vinden het hele jaar door plaats, zodat je je medeanimatoren niet te lang hoeft te missen tijdens het schooljaar!

Natuurlijk wordt je voor je inzet ook beloond: niet alleen zijn de animatorenactiviteiten gratis, ook krijg je per werkingsdag een vrijwilligersvergoeding! De vergoeding voor 2017 zijn als volgt vastgelegd:

•Animator zonder attest: € 15

•Animator met attest: € 20

•Hoofdanimator met attest: € 25

Meer informatie over de wettelijke kant van vrijwilligerswerk en de vergoedingen die we toepassen, vind je in het document onderaan.

Interesse? Download dan de inlichtingenfiche en bezorg ze zo snel mogelijk aan de jeugddienst. Daar kan je ook terecht voor meer informatie.