Naar inhoud

Praktisch

Team cultuurbeleid

Markt 1

2440 Geel


tel. 014 56 66 85
cultuurdienst@geel.be

Cultureel-erfgoedsubsidies

k.ERF

Wil jouw vereniging een cultureel-erfgoedproject organiseren? Dan kan je, dankzij de cultureel-erfgoedconvenant die Geel afsloot samen met enkele andere gemeenten, bij erfgoedcel k.ERF terecht voor subsidies.

 

Cultureel erfgoed omvat zowel roerend als immaterieel erfgoed:

  • roerend erfgoed: tastbaar erfgoed zoals archieven, boeken, foto’s, juwelen, schilderijen, oude munten…
  • Immaterieel of niet-tastbaar erfgoed: rituelen, gebruiken, volksverhalen, recepten, feesten, talen, technieken, liederen, podiumkunsten, sporten en spelen.

Voor onroerend erfgoed zoals gebouwen kan je dus geen subsidie aanvragen.

 

Er zijn subsidies voor kleine erfgoedprojecten (tot 500 EUR). Die vraag je ten laatste 2 maanden voor het project aan. Grote projecten worden in een samenwerkingsverband gegoten. Hiervoor zijn er 3 indiendata: 1 maart, 1 juni en 1 november.

 

Vergeet ook niet dat het project betrekking moet hebben tot het cultureel erfgoed van het werkingsgebied van k.ERF. Dat is naast Geel ook in de gemeenten Balen, Dessel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie.

 

Alle info vind je op de website van www.erfgoedcelkerf.be

 

Erfgoedsteun

Zoek je meer algemene informatie, dan kan je terecht op de handige website www.erfgoedsteun.be.

Je vindt er een overzicht van de ondersteuningsmogelijkheden op vlak van erfgoed. Dat gaat van informatie over financiële, logistieke en inhoudelijke ondersteuning tot advies over het bewaren van je erfgoed.

 

Erfgoedsteun is een realisatie van een samenwerkingsverband tussen erfgoedcel k.ERF, Noorderkempen, Kempens Karakter, Mechelen, MAS|Museum aan de Stroom, Herita vzw en de provincie Antwerpen.