Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Trage Wegen Doen Bewegen (Oosterlo)

Kloosterpad

Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, Stad Geel, MPI Oosterlo en Natuurpunt zijn fier op het resultaat van de heropwaardering van trage wegen in Geel Oosterlo. Trage wegen zijn weggetjes en paden die voornamelijk gebruikt worden door niet-gemotoriseerde voertuigen, de zogenaamde wandel- en fietspaadjes. Ze zijn een prima middel om speelruimten en kindvriendelijke publieke ruimten op een veilige en aangename manier te laten doorweven met elkaar en te verbinden.
Net dat wilden bovengenoemde organisaties samen bereiken in Oosterlo, door twee projecten op elkaar te laten aansluiten. Het gaat om het LEADER-project ‘Midden Kempen beweegt langs trage wegen’ van stad Geel en het Regionaal landschap en het LEADER-project ‘Spelen in beweging’ van MPI Oosterlo en Natuurpunt. De werken werden in 2013 uitgevoerd.

 

Wat is er concreet gebeurd?

Het paadje achter het MPI werd halfverhard, waardoor het nu beter toegankelijk is voor rolstoelgebruikers of wandelaars met een buggy. Dit paadje noemt voortaan het Kloosterpad. In dit pad zijn ook een aantal aanplantingen aangebracht naast de betonnen omheining om deze groener te maken. Van aan het MPI loopt het pad verder tot in de Kalvariebergstraat d.m.v. een halfverhard karrenspoor.

De verbetering van het Kloosterpad sluit ook aan op de ontwikkeling van een recreatiezone. Een 'multisensorieel' pad vertrekt van op het domein van MPI langs de achterkant door een nieuwe poort over het Kloosterpad naar een achterliggend terrein van Natuurpunt. Hier wandel je over een heuse speelweide met o.a. een wilgentent, een klimboom, een boomgaard en een vertelhoek. Elke bezoeker, jong en oud, kan hier naar hartenlust zijn zintuigen laten prikkelen. De wandelweg loopt verder over een nieuwe brug aangelegd door Natuurpunt. Dit pad kreeg de naam Molenlaakpad mee en komt uit op de Eindhoutseweg.

 

Door het herstel van trage wegen creëert de stad een duurzame mobiliteit maar ook verkeersveilige alternatieven voor de wandelaars en fietsers.