Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Dag van de Trage Weg - 20 oktober 2013 - Oosterlo

Kloosterpad

Stad Geel, MPI Oosterlo en Natuurpunt organiseerden op zondag 20 oktober samen de ‘Dag van de trage weg’ in Oosterlo. Trage wegen zijn weggetjes en paden voor wandelaars en fietsers. Die dag kon je kennismaken met het nieuwe Kloosterpad en Molenlaakpad en stonden er allerlei activiteiten gepland in en rond MPI Oosterlo.

 

Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete, Stad Geel, MPI Oosterlo en Natuurpunt werkten samen aan de Leader-projecten ‘trage wegen doen bewegen” en “spelen in beweging”. In het kader van deze projecten ontstonden het Kloosterpad en het Molenlaakpad. Deze vormen samen een multisensioreel kikkerpad naar de speelweide met o.a. wilgentent, klimboom en vertelhoek. Door het herstel van trage wegen willen de partners duurzame mobiliteit en verkeersveilige alternatieven voor trage weggebruikers creëren.

 

Tijdens de ‘Dag van de trage weg’ op 20 oktober kon je deelnemen aan allerlei activiteiten in en rond het MPI Oosterlo. Vroege vogels konden samen met natuurpunt nachtvlinders ontdekken op het Kloosterpad. Ook kon je zowel in de voormiddag als de namiddag deelnemen aan een wandeling onder begeleiding van Natuurpunt.

Tijdens de middag werd er animatie voorzien voor jong en oud door MPI Oosterlo. Het Zeuntcomité zorgde voor een verfrissing en wentelteefjes voor de kleine honger. Aansluitend werden er met zijn allen klimplanten aangeplant in het Kloosterpad.

 

Enkele sfeerbeelden van de dag kan je terugvinden in ons fotoalbum via deze link.

 

Molenlaakpad