Naar inhoud

Praktisch

Archief

Werft 30
2440 Geel


tel. 014 56 66 90
archief@geel.be

Archiefbank Kempen

Logo Archiefbank kempen

Wat

Archiefbank Kempen bevat een overzicht van de archieven en collecties die worden beheerd door vijf gemeentelijke archiefdiensten uit de Antwerpse Kempen: Brecht, Geel, Lier, Mol en Turnhout.

Deze databank is geen beeldbank maar bevat beschrijvingen van documenten uit het eigen gemeentearchief en uit archieven van personen, verenigingen en bedrijven die aan de deelnemende gemeenten werden geschonken. De documenten raadpleeg je in de leeszaal van de archiefinstelling in kwestie. Van sommige documenten kan je ook de inhoud online raadplegen.

De databank wordt regelmatig aangevuld met nieuwe beschrijvingen. Als je zoekt naar specifieke informatie en dit niet vindt in de databank contacteer je één van de archiefinstellingen.

 

Voor wie?

Voor alle geïnteresseerden die op zoek zijn naar archieven of archiefstukken van lokale overheden, verenigingen, personen, bedrijven… uit de Kempen.

www.archiefbankkempen.be

 

Op de website is ook een help-pagina voorzien waar je een aantal tips krijgt om het zoeken in de databank te vergemakkelijken.

www.archiefbankkempen.be/index.php/help