Naar inhoud

Praktisch

Lokale economie

Werft 20
2440 Geel


tel. 014 56 60 90
fax 014 56 60 74
economie@geel.be

W3 - tewerkstellingsproject alleenstaande ouders en (laaggeschoolde) jongeren

W3 helpt opnieuw alleenstaande ouders en laaggeschoolde jongeren aan een job!

In 2014 mochten we, dankzij subsidies vanuit de POD MI, ons tewerkstellingsproject W3, dat staat voor Werk, Welzijn en Wij, lanceren. Dit bleek een jaar later een onverhoopt succes waarbij we 60 alleenstaande ouders hebben ondersteund in hun zoektocht naar een job, dit door intensieve samenwerking tussen VDAB, de sociale huizen uit onze regio en de coach van W3. Dit bleek voor meer dan 50% van de aangemelde kandidaten succesvol, de andere kandidaten hebben we kunnen doorverwijzen of inschrijven voor een opleiding. Destijds was de meerwaarde van een dergelijke werking al duidelijk. In 2015 hebben we daarom sterk ingezet op het zoeken van financieringsmogelijkheden om dit opnieuw op te starten en in 2016 is het dan zover.

 

Dankzij subsidies van de Provincie Antwerpen kunnen we W3 heropstarten en zijn we er ook in geslaagd om een uitbreiding van de doelgroep te realiseren. Niet enkel voor alleenstaande ouders is de stap naar tewerkstelling vaak moeilijk, ook laaggeschoolde jongeren ervaren belangrijke obstakels in hun zoektocht naar een job.

SBS Skillbuilders (Pas 191, 2440 Geel) zal de uitbating van W3 voor zijn rekening nemen, zij hebben reeds veel ervaring in de begeleiding van werkzoekenden uit bepaalde doelgroepen.

 

Vanaf 1/4/2016 zijn alleenstaande ouders èn laaggeschoolde jongeren van harte welkom voor een intensieve begeleiding gedurende 3 maanden door de coaches van W3. Behoor je tot één van de doelgroepen, aarzel dan niet en maak een afspraak bij SBS (telefoon: 053 85 77 77, e-mail: w3@skillbuilders.be)

Stad Geel is ervan overtuigd dat W3, dankzij onze samenwerking met SBS, ook dit jaar zeer succesvol zal blijken en kijken ernaar uit om verder hard te werken aan gelijkaardige projecten in onze regio.

  

 

Downloads