Naar inhoud

Praktisch

Lokale economie

Werft 20
2440 Geel


tel. 014 56 60 90
fax 014 56 60 74
economie@geel.be

Taxivergunning en vergunning verhuur van voertuig met bestuurder

Indien je met een taxibedrijf wil starten of een bedrijf voor het verhuren van voertuig met bestuurder moet je steeds een vergunning hebben die worden afgeleverd door de gemeente.

 

Voor een taxibedrijf wordt de vergunning afgeleverd door de gemeente waar je met je taxi wil werken en gebruik maken van de taxistandplaatsen.

Voor een bedrijf voor het verhuren van voertuig met bestuurder wordt de vergunning steeds afgeleverd door de gemeente waar de maatschappelijke zetel van het bedrijf is gevestigd.

 

Wat is het verschil tussen taxi en VVB ?

Een taxi moet uitgerust zijn volgens de wettelijke bepalingen met een taxameter, printer en randapparatuur. Boven aan de taxi moet een taxilicht geïnstalleerd zijn dat aangeeft of de taxi beschikbaar is of niet.

 

Een VVB (verhuurvoertuig met bestuurder) mag uiterlijk niet uitgerust zijn als taxi. Het voertuig wordt met bestuurder verhuurd aan een klant, die op voorhand een contract heeft afgesloten met het bedrijf voor een prestatie van minstens 3u, die ook in aparte delen kan opgenomen worden. Het contract dient steeds in het voertuig aanwezig te zijn bij een controle.

Reglementering taxibedrijven en verhuurvoertuigen met bestuurder.