Naar inhoud

Praktisch

Dienst jeugd

Diestseweg 135
2440 Geel


tel. 014 56 68 00
fax 014 56 68 19
jeugddienst@geel.be

Speelbos Engels Kamp

Speelbos Engels Kamp

In het najaar van 2015 opende de stad haar eerste eigen speelbos. Het speelbos Engels Kamp vind je op de plaats van het vroegere Engels Kamp aan het militair domein Kievermont.

In een speelbos hoef je niet op de paden te blijven en mag je gebruik maken van alle losse materialen die je vindt, om bijvoorbeeld een kamp te bouwen. Je vindt er ook een uitdagend spelparcours en twee uitgewerkte kampen die je gewoon zo kan gebruiken om te spelen of nog verder kan uitbouwen.

In het bos liggen nog oude spoorwegbeddingen. Hiervan werden paden gemaakt voor de wandelaars en fietsers.

Een grote hangar van vroeger doet dienst als onthaalruimte. Op een infozuil vind je informatie terug over spelen in het bos, de natuur en natuurlijk ook een stukje geschiedenis van het vroegere Engels kamp. Belangrijke informatie die je over de natuur verneemt is dat er in het bos verschillende nesten van de rode bosmier te vinden zijn. Dit zijn beschermde diertjes en we vragen dan ook aan de bezoekers om hun nesten met rust te laten.

BEREIKBAARHEID

Het speelbos ligt op een 4-tal km van het centrum. Dit is een klein uurtje wandelen. Vanaf de Markt kan je via verschillende speelpleintjes naar het speelbos wandelen: Postpaddekes, Doelenstraat, De Billemontstraat, Molenstraat, Pastoor Dergentstraat, Albert Westerlinkstraat, Gerststraat, Scherpendries, Galven, Koeksberg, Katerberg, Retieseweg oversteken naar Nieuwland en van hieruit recht het speelbos in. Een wandelroute is ook de raadplegen via Routeyou .

Met de fiets ben je op een kwartiertje in het speelbos. Via Nieuwland is een speciale toegang voor fietsers, achter de hangar kan je je fiets in de fietsparking plaatsen. Het speelbos ligt vlakbij knooppunt 3 van het toeristisch fietsknoopuntennetwerk van de Provincie Antwerpen en wordt vermeld in de fietsbrochure ‘Sporen in het zand’. De ingang van het speelbos is vlakbij de bushalte Buitenblokken (haltenummer 109451 & 109452, bediend door buslijnen 380,381 en 382 op weekdagen en belbus 921 Geel-Mol op weekdagen en in het weekend). De dienstregelingen zijn te raadplegen via de routeplanner van De Lijn .

Aan de hoofdingang is een kleine autoparking. Adres hoofdingang: Retieseweg nr 83a – 2240 Geel . Adres fietsingang: Nieuwland tussen nr 2 en nr 10 – 2440 Geel

 

TOEGANKELIJKHEID

Het speelbos is overdag altijd toegankelijk (van een halfuur voor zonsopgang tot een halfuur na zonsondergang) .

In het speelbos is een lus van ongeveer 1 km voorzien van een rolwagenvriendelijke halfverharding. De andere paden in het bos zijn niet verhard. Er is een parkeerplaats voor mindervaliden op de parking bij de hoofdingang.

Er is in het speelbos ook een reglement van toepassing. Je kan het toegankelijkheidsreglement van het speelbos onderaan downloaden. De spelregels vind je ook terug op de infozuil in de hangar.

Meer info Speelruimteambtenaar (Stadsontwikkeling) Werft 20 2440 Geel 014 56 60 83 speelruimte@geel.be

Speelbos Engels Kamp