Naar inhoud

Praktisch

Archief

Werft 30
2440 Geel


tel. 014 56 66 90
archief@geel.be

Archief - wegbeschrijving

Hier vind je een stadsplan. Links onderaan in de menu (helemaal naar beneden scrollen) kan je het Stadsarchief selecteren.

 

Met de wagen:

 

Je komt uit de richting van Antwerpen of Brussel

autoweg E313 (richting Hasselt-Luik-Aken) uitrit nr. 23 Geel-Westerlo Op het rondpunt neem je de derde afslag richting GeeL, N19                                                    

volgende rondpunt: derde afslag, richting Turnhout, R14 aan eerste verkeerslichten: rechtsaf richting centrum (Drijhoek), deze weg kan je volgen tot aan de parkeergarage ‘Werft’ aan je linkerkant, aan de rechterkant, net voor de parkeergarage, is het Stadsarchief, in het gebouw van de Openbare Bibliotheek.

 

Je komt uit de richting Brussel via Leuven en Aarschot

autoweg A2 (richting Leuven-Lummen) uitrit Aarschot richting Geel, N19, via Herselt en Westerlo blijf richting Geel-centrum volgen tot aan het rondpunt met de ring R14, hier neem je de derde afslag, richting Turnhout, R14 aan eerste verkeerslichten: rechtsaf richting centrum (Drijhoek), deze weg kan je volgen tot aan de parkeergarage ‘Werft’ aan je linkerkant, aan de rechterkant, net voor de parkeergarage, is het Stadsarchief, in het gebouw van de Openbare Bibliotheek.

 

Je komt uit de richting van Hasselt

vanaf Lummen: autoweg E313 (richting Antwerpen) uitrit nr. 24, Geel-Oost rechts (richting Geel) Aan het vijfde verkeerslicht ga je linksaf de ring R14 op, richting Turnhout      

aan het volgende rondpunt ga je rechtdoor      

aan eerste verkeerslichten: rechtsaf richting centrum (Drijhoek), deze weg kan je volgen tot aan de parkeergarage ‘Werft’ aan je linkerkant, aan de rechterkant, net voor de parkeergarage, is het Stadsarchief, in het gebouw van de Openbare Bibliotheek.

 

Je komt uit de richting van Retie

Op het St.-Dimpnaplein ga je aan het 2de verkeerslicht linksaf De-Billemonstraat - Nieuwstraat in. Op het einde ga je naar links en dan direct rechts voor de kerk. Bij de tweede straat ga je linksaf (Patronaatstraat), daarna 3 keer rechtsaf (Werft - Possonsdries - Werft). Op het laatste kruispunt, aan de rechterkant is het Stadsarchief, in het gebouw van de Openbare Bibliotheek. Aan je linkerkant is de parkeergarage ‘Werft’.

 

Je komt uit de richting van Mol

Op het rondpunt neem je de 2de afslag, richting Turnhout, R14. Je blijft de ring R14 volgen tot aan het verkeerslicht na het volgende rondpunt. Hier ga je rechtsaf richting centrum (Drijhoek), deze weg kan je volgen tot aan de parkeergarage ‘Werft’ aan je linkerkant, aan de rechterkant, net voor de parkeergarage is het Stadsarchief, in het gebouw van de Openbare Bibliotheek.

 

Parkeren: je kan vlot ondergronds parkeren in de parkeergarage ‘Werft’, die schuin over het stadsarchief ligt. Je hoeft dan niet op de tijd te leggen. Meer informatie over parkeren in Geel vind je hier.

 

Openbaar vervoer:

Met de trein: Geel ligt op het traject van Antwerpen naar Hasselt. De wandeling van het station naar het Stadsarchief duurt ongeveer een kwartiertje. Je gaat naar rechts als je uit het station komt. Daarna ga je naar links door de Stationsstraat richting centrum tot aan de St.-Amandskerk. Hier ga je naar rechts, je blijft deze weg (Werft) volgen tot je aan de linkerkant het gebouw van de Openbare Bibliotheek ziet, op de eerste verdieping van dit gebouw bevindt zich het Stadsarchief.

 

Met de bus: Afhankelijk van waar je komt, stopt de bus in de Nieuwstraat, Stationsstraat, Stationsplein of op de Markt. Meer informatie over de verschillende lijnen en reistijden vind je op de website van De Lijn. Je bent nooit meer dan 10 min. van het Stadsarchief verwijderd.