Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Dag van de Trage Weg – 16 oktober 2016 – aanlooproutes wandelnetwerk

Affiche

Zondag 16 oktober nam de stad Geel opnieuw deel aan de Dag van de Trage Weg. De nieuwe aanlooproutes naar het wandelnetwerk ‘Kempische Landduinen’ werden geopend met een wandeling.

 

In het kader van het ‘Meerdaags wandelen in het Grote Netewoud’ zijn er twee aanlooproutes vanuit het station van Geel naar het bestaande wandelnetwerk ‘Kempense Landduinen’ uitgewerkt. Deze twee aanlooproutes lopen langs bestaande wegen en brengen je over een kleine 4 km tot in het Grote Netewoud. Een grote troef van deze aanlooproutes is de ligging van het station van Geel. Het station is rechtstreeks bereikbaar vanuit Hasselt en Antwerpen. Verder ligt het station ook op dezelfde lijn als de stations in Balen en Mol, die ook tot het Grote Netewoud behoren. Er werd gekozen voor twee aanlooproutes zodat je niet via dezelfde route terug moet wandelen als je ervoor kiest om één dag te komen wandelen.

 
Een eerste aanlooproute takt aan op knooppunt 66 van het wandelnetwerk ‘Kempense Landduinen'. Je komt via deze route voorbij het toeristisch infopunt op de Markt van Geel, waar je nog extra info kan krijgen. Of je doet op de Markt een terrasje of slaat een voorraad in om aan het meerdaags wandelavontuur te beginnen. Ook zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden om te overnachten voor vertrek of na aankomst.

 

De tweede route takt aan op knooppunt 58 van het wandelnetwerk ‘Kempense Landduinen’. Je komt via deze route voorbij tal van erfgoedelementen (kapelletjes, militaire begraafplaats …) en belevingselementen (speelse wadi, vistrap Molse Nete …).

 
Meer info over de Dag van de Trage Weg vind je op www.tragewegen.be/dtw.

 
Enkele sfeerbeelden van de dag kan je terugvinden in ons fotoalbum via deze link http://www.geel.be/fotoalbum.aspx?id=388

 

Downloads