Naar inhoud

Praktisch

Algemeen Bestuur

Werft 20
2440 Geel


tel. 014 56 60 60
fax 014 56 60 74
algemeenbestuur@geel.be

Meer info

StartUp 2440

Logo StartUp 2440

 StartUp2440 is een EFRO-project dat jongeren en studenten in Geel stimuleert om een eigen zaak te starten. Samen met projectpartners Thomas More Kempen, KU Leuven Technologiecampus Geel, Jeugdhuis De Bogaard en studentenvereniging Atomos wil de stad ondernemerschap bij jongeren stimuleren en zo ook de lokale economie een duwtje in de rug geven.

 

Doel

Jongeren inspireren, activeren en ondersteunen richting ondernemerschap. Dat is het doel van StartUp2440, waarbij een lokaal ‘ecosysteem’ tot stand komt waarin stad, onderwijsinstellingen, lokale bedrijven, organisaties en studentenverenigingen de handen in elkaar slaan en samen zorgen voor een ondernemende omgeving.Geel telt een 5.000-tal studenten en wel 10.405 jongeren in totaal. Als jongeren kiezen voor het ondernemerschap, vestigen ze zich meestal buiten Geel. Dankzij dit vernieuwend project wil de stad deze ‘braindrain’ stoppen. Geel wil zich verder profileren als ondernemersvriendelijke stad en jongerenwerkloosheid tegengaan.

 

Wat houdt het project precies in?

Het project schiet uit de startblokken bij het begin van het nieuwe schooljaar in 2016. Vanaf het najaar zal de stad een jongeren-ondernemersloket ‘StartUp2440’ opstarten als aanspreekpunt voor jongeren met advies op maat. Het project loopt over een periode van twee jaar.

Jongeren kunnen proeven van wat ondernemen concreet inhoudt aan de hand van stages en studentenprojecten, of hulp krijgen met het uitwerken van een eigen idee of concept, uitgedaagd worden om zelf creatief te denken bijvoorbeeld door het oprichten van pop-ups, bijgestaan worden met raad en daad om te komen tot een eigen, succesvolle onderneming, er worden inspiratiesessies en workshops georganiseerd, innovatiekampen, pitch-sessies, … 

 

In een laatste fase worden de jongeren bijgestaan om te komen tot een eigen, succesvolle onderneming, o.a. door het jongeren-ondernemingsloket dat tijdens het project zal worden opgestart in de stad.

Het project StartUp2440 ontvangt 500.000 euro aan subsidies, waarvan 40% vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) Vlaanderen, 30% vanuit het Hermesfonds (Vlaams Fonds voor het Flankerend Economisch Beleid) en 30% vanwege de verschillende projectpartners.

 

Meer info

Voor al onze aankomende events: www.startup2440.com of volg het project op Facebook https://www.facebook.com/startup2440 of Instagram https://www.instagram.com/startup2440.

 

 

Contactpersonen