Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Grofvuil

Ophaling
Grof vuil wordt enkel opgehaald op vooraf vastgelegde data en na afspraak. Bel hiervoor ten laatste drie werkdagen voor de ophaling naar het nummer van de ophaaldienst van IOK 014 58 09 96.  Je mag zelf kiezen uit één van de twaalf dagen die op de ophaalkalender oranje ingekleurd zijn.

De éérste keer dat je grofvuil laat ophalen, betaal je enkel voor het gewicht dat je laat mee nemen: 0,22 Euro/kg. Dit bedrag is voor de verwerking van het afval. Wanneer je in de loop van het jaar een tweede grofvuilophaling wenst, betaal je daar 10 euro extra voor (10 euro + 0,22 Euro/kg). Die 10 euro zijn voor het transport van het afval.

Het grofvuil moet de dag van de ophaling tegen de straat klaargezet worden. Wat je met de ophaling meegeeft, moet hanteerbaar zijn met twee personen. Kleine voorwerpen en/of onderdelen die meegegeven worden, moeten degelijk verpakt zijn in een stevige doos of zak, die hanteerbaar is door de ophalers.

Op de site van IOK kan je de ophaalkalender raadplegen. Klik op de icoon GV en je leest wat wel en wat niet met de grofvuilomhaling mag meegegeven worden. Met grofvuil kan je ook op het containerpark terecht.

 

Afgedankte en herbruikbare goederen

Afgedankte, herbruikbare goederen horen niet thuis op de afvalberg, maar kunnen door iemand anders nog nuttig gebruikt worden. Je kan herbruikbare goederen naar het containerpark brengen en in de hergebruikcontainer plaatsen. Ofwel breng je ze binnen bij een bezoekje aan een kringwinkel. Je kan ze ook gratis laten ophalen door de ophaaldienst van De Kringwinkel, bereikbaar via 015 23 73 93.


Bouwafval
Bij kleine verbouwingen kan je gebruik maken van een bouwafvalzak. Belgian Recycle Network (BRN) zorgt voor de verdeling, de ophaling en de milieuvriendelijke verwerking van de bouwafvalzak.

Wil je hier meer over weten surf dan naar www.bouwafvalzak.be/nl/index.htm. Bij grote verbouwingen huur je best een container bij een privé-firma.


Meer info

www.dekringwinkelzuiderkempen.be