Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Composteren

compostbak nieuw model

Of je kiest voor een composthoop, compostbak of compostvat is afhankelijk van de oppervlakte van je tuin, het budget, en de ervaring met composteren. Alle informatie over thuiscomposteren vind je op de site van IOK en op de site van Vlaco.

 

Compostvat
Je hebt een kleine tuin en kiest voor een compostvat. De stad verkoopt voor € 25 ronde compostvaten met een inhoud van 290 liter. Ze worden verkocht inclusief de beluchtingsstok. Je betaalt aan de onthaalbalie op het gelijkvloers van het stadhuis. Je kan ook bestellen via overschrijving op rekeningnummer BE23 0012 0491 4091, met vermelding compostvat, het leveradres en jouw telefoonnummer. Ten vroegste na 14 dagen wordt het compostvat bij jou aan huis geleverd, na telefonische afspraak. Belangrijk: De leveringen gebeuren enkel op woensdag namiddag. Er moet iemand aanwezig zijn die tekent voor ontvangst.

  

Zelf afhalen?

Na overschrijving verstuurt de dienst onthaal je een betalingsbewijs (kwitantie).  Met dit betalingsbewijs kan je de compostbak(ken) ook zelf afhalen bij de stedelijke werkplaats op Tessenderloseweg 32.

 

Compostbak

Als je kiest voor composteren in compostbakken kan je ook bij de stad terecht. De compostbakken verkopen wij voor € 45. Je betaalt betaalt aan de onthaalbalie op het gelijkvloers van het stadhuis. Je kan ook bestellen via overschrijving op rekeningnummer BE23 0012 0491 4091, met vermelding van het aantal compostbakken, het leveradres en je telefoonnummer.

Binnen de drie weken worden de bakken bij jou aan huis geleverd, na telefonische afspraak. Deze bakken hebben de afmeting van 1,19 m x 1,36 m en zijn 1 m hoog met een volume van 1.280 liter. De bakken worden gemaakt uit het gerecycleerde afval van de gemengde plasticophaling.

 

Belangrijk: De leveringen gebeuren enkel op woensdag namiddag. Er moet iemand aanwezig zijn die tekent voor ontvangst. 

 

Zelf afhalen?

Na overschrijving verstuurt de dienst onthaal je een betalingsbewijs (kwitantie).  Met dit betalingsbewijs kan je de compostbak(ken) ook zelf afhalen bij de stedelijke werkplaats op Tessenderloseweg 32.

 

Compost aankopen
Heb je een kleine hoeveelheid compost nodig, bijvoorbeeld voor het vullen van bloempotten dan kan je terecht op het containerpark. Daar worden zakken van 25 kg ( ca.50 l). verkocht aan € 2 per zak. Heb je meer compost nodig dan kan je dit zelf afhalen op de terreinen van de composteerinstallatie in Beerse of je kan het thuis laten leveren. De juiste werkwijze en de tarieven vind je op de site van IOK.