Naar inhoud

Praktisch

Dienst wonen en leefomgeving

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Meer info

Containerpark - voor wie?

Gelenaars
Op het containerpark kan iedere particulier die inwoner is van de gemeente zijn huishoudelijke afvalstoffen aanbieden. De afvalstoffen dienen gesorteerd in de verschillende containers gedeponeerd te worden. Je kan er terecht met alle afvalstoffen, uitgezonderd restafval en afval van groenten en fruit.

 

Sorteer je afval zoveel mogelijk op voorhand, zo kan je op een vlotte manier van je afval afgeraken.Volg de richtlijnen van de parkwachters. Twijfel je, vraag hen dan om uitleg. Parkeer je wagen zodanig dat je de andere parkbezoekers niet hindert. Om misbruiken te vermijden zal de parkwachter controleren of je in Geel woont. Breng je paspoort of je rijbewijs mee.


Niet-Gelenaars
Als je niet in Geel woont, kan je in een aantal situaties wel gebruik maken van het containerpark mits je aansluit bij diftar.


Je bouwt of verbouwt in Geel, maar woont niet in Geel
De fracties die je op het containerpark mag aanleveren, mag ook jij brengen. Maar vermits je nog niet in Geel gedomicilieerd bent, kom je eerst langs de infocel technische dienst, op het gelijkvloers in het stadhuis. Je krijgt van ons een toelating waarmee je van het containerpark gebruik kan maken. Het afval van je thuisadres breng je uiteraard naar het containerpark van de gemeente waar je gedomicilieerd bent.


Je maakt in Geel een woning leeg na een verhuis naar een rusthuis of na een overlijden.
Je mag met de gesorteerde afvalstoffen naar het containerpark. Omdat je zelf niet in Geel gedomicilieerd bent, kom je eerst langs de infocel technische dienst, op het gelijkvloers in het stadhuis. Je krijgt van ons een toelating waarmee je van het containerpark gebruik kan maken.

 

 

Handelaars
Ook als handelaar kan je terecht op het containerpark, aan dezelfde voorwaarden als een paticulier.