Naar inhoud

Praktisch

Archief

Werft 30
2440 Geel


tel. 014 56 66 90
archief@geel.be

Bibliotheek Geels Geschiedkundig Genootschap

Bibliotheek GGG

In de leeszaal bevindt zich de bibliotheek van het Geels Geschiedkundig Genootschap met ongeveer 16.000 werken. De bibliotheek heeft als doel ondersteuning te geven bij je onderzoek. Natuurlijk kan je de boeken ook los van het archiefonderzoek raadplegen. Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de streek kan hier zijn/haar gading vinden.

 

De bib bevat algemene naslagwerken over geschiedenis en werken over Geel en de ruime omgeving. We beschikken ook over een verzameling heemkundige tijdschriften van kringen uit de wijde omgeving. Je kan de boeken en tijdschriften enkel raadplegen in de leeszaal. Ze worden niet uitgeleend.

 

De volledige bibliotheek is ingegeven in het catalogussysteem van de openbare bibliotheek. Je kan de catalogus bij je thuis raadplegen op het internet via volgende link: http://bibliotheek.geel.be. Eerst begin je te zoeken in de algemene catalogus, maar daarna kan je je zoekresultaten verfijnen naar enkel die van het stadsarchief en het G.G.G., door in het linkse menu bovenaan onder 'Resultaten uit Geel' te klikken op 'andere bibliotheek' en dan onder 'Geel' te kiezen voor 'Stadsarchief'.