Project (Re)Actie rond speelpleintjes: oproep jobstudenten

Schrijf je in bij Jef Delarbre voor de info-avond. Stuur gerust je CV ook al mee met de mail: jef.delarbre@geel.be

Met middelen van de Vlaamse overheid in het kader van het versterken van mentale veerkracht bij jongeren na COVID-19, realiseert de stad Geel het project (Re)Actie. Door middel van sport en spel op Geelse speelpleintjes willen we in gesprek gaan met Geelse kinderen en jongeren rond mentaal welbevinden.

Wat ga je als jobstudent doen? 

Samen met 9 andere jobstudenten, met ondersteuning van dienst gelijke kansen, een tiental diverse, speelse en laagdrempelige sport- en spelmomenten in elkaar steken van 2 uren voor de kinderen en jongeren op de speel- en hangpleintjes in Geel. Je kiest samen wat je gaat aanbieden. We zorgen ook samen voor het materiaal, de inplanning van de kalender, enz. De uren zijn dus op voorhand nog niet bepaald, dat doe je zelf.

Je voert tussen november 2021 en juni 2022 die gratis en vrij toegankelijke sport- en spelmomenten altijd met zijn tweeën uit, telkens op een ander speelpleintje, op vooraf bepaalde momenten. Een medewerker van dienst gelijke kansen stapt met jullie mee tot je het alleen kan.

Waarom?

De jeugd heeft nood aan ontspannende momenten van gewoon samen zijn en samen spelen, zeker na de stresserende coronatijd. We willen graag weten hoe het met hen gaat en wat wij kunnen doen om hen te ondersteunen in hun noden.

Door de speelmomenten heb je de kans om kennis te maken met de jongeren en om te checken hoe het met hen gaat. Je krijgt daarvoor richtvragen mee en we oefenen er samen op. Regelmatig komt er ook een medewerker gelijke kansen mee. Het is de bedoeling dat we op deze manier te pakken krijgen wat de jeugd nodig heeft om zich beter te voelen.

Voor wie?

Voor jobstudenten + 18 jaar

Wat verwachten we van jou? 

Je kan je flexibel organiseren naast je studies en/of privéleven.

Je durft initiatief nemen en je durft jongeren te enthousiasmeren.

Je kan goed samenwerken en je bent assertief als het nodig is.

Je kan je inleven in de jongere en je gaat integer om met de informatie die je hoort.

Als er iets niet doorgaat zoals voorzien, kan je je vlug herpakken en samen naar oplossingen zoeken.

Je kan op een fijne manier een gesprek aangaan met jongeren.

Wat bieden we jou?

Wekelijkse studentencontracten die op weekbasis worden uitbetaald, via interim.

Je bent tijdens je tewerkstelling verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen.

Je krijgt ondersteuning van dienst gelijke kansen. We gaan regelmatig over tot tussentijdse evaluatie van het project zodat we samen kort op de bal blijven zorgen voor kwaliteit.

We nemen je mee in de wereld van outreach en participatie. Je krijgt een spoedcursus en we stappen met je mee tot het je alleen afgaat. 

Je maakt kennis met projectmatig werken, van start tot afsluiting. 

Meer info

Het infomoment gaat door op 30 september op de Bogaard om 18u. We lichten er ons project toe, je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen en om je digitaal in te schrijven bij het uitzendkantoor waarmee we samenwerken. Een drankje en een hapje worden vanzelfsprekend voorzien :-).

Schrijf je in bij Jef Delarbre voor de info-avond. Stuur gerust je CV ook al mee met de mail: jef.delarbre@geel.be