Restaurant La Belle & frituur Belle Fritte

Geelse handelaar Peter Vangenechten van restaurant La Belle en frituur Belle Fritte vertelt over zijn ervaring als ondernemer tijdens de coronaperiode.

“Die plotse sluiting in de horeca had een grote impact op heel ons team - zowel op financieel, mentaal als familiaal vlak. Van vele uren samen werken, tot hele dagen thuiszitten. Van volgeboekte dagen en zekere inkomsten, naar onzekere en verwarrende maanden. Het doet ons nadenken over waar de juiste balans ligt tussen het gezondheidsaspect en het economische aspect. Maar ook over hoe onze toekomst er uit zal zien. Zullen we de komende maanden rendabel zijn?

Ik heb het geluk dat Belle Fritte wel open mag blijven om af te halen, mits het respecteren van de maatregelen uiteraard. We werkten ook een assortiment aan simpele, lekkere en snelle gerechten uit. Dat slaat aan. Ik verwacht trouwens dat enkele maatregelen in leven zullen blijven en dat mensen ze al dan niet bewust gaan blijven toepassen, zoals afstand houden. Ik merk dat de mentaliteit bij mensen al sterk veranderd is, en vermoed dan ook dat het nooit meer zal zijn zoals voor corona. Hier moeten we ons bewust van zijn en ons op voorbereiden.

Het is belangrijk om als handelaar snel te kunnen schakelen en creatief om te gaan met de nieuwe situatie, ieder op zijn manier. Net zoals andere horecazaken zullen we ons met La Belle aanpassen aan de nieuwe regels en gedragscode. We zullen aanpassingen doorvoeren wat betreft bediening en handelingen, zonder in te boeten op kwaliteit. De beleving, hoogstaande gastronomie en bediening blijven centraal staan. Maar ieders gezondheid primeert.

Zodra we groen licht krijgen om ons restaurant terug op te starten, zullen we nieuwe menu’s en gerechten testen. Want een nieuw seizoen brengt een nieuwe kaart met zich mee. Naar die adrenaline kijken we uit.”

Meer info: https://la-belle.be en https://www.belle-fritte.be