Ria - medewerkster kinderopvang

Ria vertelt over hoe zij de coronaperiode tot nu toe ervaarde en hoe belangrijk vaccinatie voor haar is.

Ria: 'In deze coronaperiode is het minder makkelijk om een goed contact te hebben met de kinderen. We moeten altijd afstand houden en dat is niet evident als er iets misloopt en je hen probeert te troosten. We spelen heel veel buiten, dat is heel tof als het goed weer is, maar minder vanzelfsprekend als het koud is of regent.

Ik ben blij dat ik de voorbije maanden toch aan het werk ben kunnen blijven. Het is voor ons niet mogelijk om te telewerken en opvang voor kinderen blijft steeds nodig voor mensen met essentiële beroepen.

Vaccinatie is voor mij heel belangrijk. Zonder een vaccin zal het leven er nooit meer uitzien zoals voorheen. Ik hoop dan ook dat iedereen snel zijn of haar coronavaccin krijgt, zodat we toch min of meer naar een leven zoals vroeger kunnen terugkeren. We proberen dagelijks zo goed mogelijk op te passen zodat we zo weinig mogelijk besmettingen hebben. Ik hoop dat na de vaccinaties alles toch terug wat losser kan zijn. 

Ik mis echt wel dat sociale contact, ook met onze vrijwilligers. Ten slotte zou ik graag terug eens zonder zorgen op vakantie kunnen gaan.’