Sarah Vandyck - stagiaire op de corona-afdeling van ziekenhuis Geel

Sarah Vandyck studeert verpleegkunde aan Thomas More Turnhout. “Ik zou stage lopen in het ziekenhuis van Geel bij de afdeling neurochirurgie en orthopedie. Maar al snel werd het een corona-afdeling.”

Het takenpakket van Sarah zag er helemaal anders uit. Ze kon de omschakeling snel maken: “Mijn ouders daarentegen zagen het eerst niet zitten. Nu zijn ze zo trots als wat.” Ook oma heeft een papier aan het raam gehangen om te tonen hoe fier ze is op haar heldin Sarah.

Blind prikken

“Je loopt als stagiaire mee en past je aan. Het is zwaarder dan gedacht. We hebben minder basishandelingen kunnen instuderen. Omdat we dikke pakken en dubbele handschoenen dragen, moet je eigenlijk blind een infuus prikken. Dat is voor ervaren verpleegkundigen al lastig.”

Stoepkrijt

“Lokale handelaars verwennen ons. Er zijn kinderen die voor ons een grote stoepkrijttekening gemaakt hebben aan het ziekenhuis. Het doet deugd om zo’n steun te krijgen.”

De stage liep voor Sarah niet zoals gepland: “Toch kom ik hier sterker uit. Ik heb veel kunnen bijleren op een andere manier, zeker op emotioneel vlak. Zo’n kans krijg ik nooit meer.”