Skatepark De Bogaard

Begin april legt een aannemer het nieuwe betonnen skatepark aan jeugdcentrum De Bogaard aan. Eind juni zou het park klaar moeten zijn. Voor de aanleg van het skatepark kan de stad rekenen op financiële ondersteuning van het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse overheid.

Betonnen skatepark

Het nieuwe skatepark is een kwalitatieve verbetering ten opzichte van het vorige park. Het biedt niet alleen meer mogelijkheden voor skaters van alle niveaus, maar het is ook veel onderhoudsvriendelijker, wat betekent dat het park langer in goede staat zal blijven. De ruime opzet van het park biedt voldoende ruimte voor skaters om vrij te bewegen en hun tricks uit te voeren, terwijl er ook zones zijn voor toeschouwers om vanaf de zijlijn te genieten van het spektakel. De oppervlakte van het skatepark blijft ongeveer gelijk aan die van het oude, maar is langer van vorm.

In samenspraak met jongeren

Het nieuwe skatepark is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de stad, jeugdhuis De Vonk en vertegenwoordigers van de Geelse skatergemeenschap. Een bevraging onder Geelse skaters in de zomer van 2021 onthulde de tekortkomingen van het oude park, waarbij vooral het gebrek aan diverse obstakels zoals bankjes, trappen en rails naar voren kwam. Het participatietraject dat de stad in 2022 doorliep, zorgde ervoor dat de wensen en behoeften van de skaters geïntegreerd konden worden in het nieuwe ontwerp.