Sluikstort melden helpt om overtreders te vatten

Deze week heeft de stad Geel een sluikstort verwijderd in de gracht in Kievermont. Een tiental loodzware zakken gevuld met afval van een duivenhok werden daar achtergelaten. Dit afval werd de laatste jaren op meerdere plaatsen in Geel aangetroffen. Zie jij sluikstort? Zorg mee voor een propere stad door dit te melden.

De stad Geel doet al het mogelijke om de overtreders te kunnen identificeren en vraagt ook aan haar burgers om mee uit te kijken om het sluikstorten een halt toe te roepen.

Hoe meld je sluikstort?

Als je sluikstort ziet, dan kun je dit melden via www.geel.be/melding. Je volgt de volgende stappen (je vindt deze terug op www.geel.be/info-meldingen).

  1. Nadat je op de knop 'Meldingsformulier' bovenaan op deze pagina hebt geklikt, kom je in een nieuw scherm.
  2. Geef eerst je naam en contactgegevens in (het ingeven van uw rijksregisternummer versnelt de registratie van uw melding)
  3. In een volgend scherm geef je aan dat het over sluikstort gaat en geef je een omschrijving.
  4. Je moet de locatie invullen van de plaats van de sluikstort. Of je kunt ook op de kaart de straatnaam ingeven en op 'zoek' klikken. Nadien kun je de pin nog verslepen om de exacte locatie aan te geven. Daarna klik je op 'Verzenden'.
  5. Het contactcentrum grondgebonden zaken behandelt de melding en bezorgt deze aan de bevoegde dienst. 

Als het niet lukt om een melding via de website te maken, kun je het contactcentrum grondgebonden zaken contacteren via grondgebondenzaken@geel.be of 014 56 62 50.

Gepubliceerd op donderdag 30 april 2020 14.23 u.