Spandoeken herinneren je aan mondmaskerplicht op drukke plaatsen

De afgelopen weken is al gebleken dat de Gelenaren de maatregelen goed opvolgen en hun mondmasker dragen wanneer nodig. De stad plaatste in verschillende centrumstraten spandoeken met de boodschap 'Bedankt om je mondmasker te dragen'. Met deze spandoeken wil de stad inwoners bedanken voor hun inzet en tegelijkertijd iedereen eraan te herinneren een mondmasker te dragen op drukke plaatsen.

Op sommige plaatsen in het stadscentrum kan het soms wel wat drukker zijn. Denk maar aan de stationsomgeving bij het begin en einde van een schooldag, op de Markt als het mooi terrasjesweer is of in de winkelstraten. De stad voorziet zulke plaatsen van spandoeken met de boodschap 'Bedankt om je mondmasker te dragen' als herinnering om je mondmasker te dragen wanneer het er druk is.

Enkel verplicht bij drukte

In het overzicht 'huidige coronamaatregelen in Geel' op de stadswebsite vind je een opsomming van plaatsen in onze stad waar je verplicht een mondmasker moet dragen. Eerder vond je ook de winkelstraten, onder de noemer 'kernwinkelgebied' (Nieuwstraat, Markt en Pas) in dit lijstje terug. Aangezien het in de winkelstraten niet altijd even druk is, is er na overleg besloten om het kernwinkelgebied uit de opsomming te verwijderen. Je draagt er enkel verplicht een mondmasker als het druk is, dus bijvoorbeeld niet na de sluitingsuren van de winkels in de Nieuwstraat of Pas. De plaatsen waar je verplicht een mondmasker moet dragen, zoals onder andere markten, kermissen en publiek toegankelijke gebouwen, zijn besloten door de Nationale Veiligheidsraad en behoren tot de federale coronamaatregelen. De stad besliste om geen extra plaatsen vast te leggen waar ook de mondmaskerplicht geldt.

Als we de coronacijfers in Geel laag willen houden, moeten we elk ons steentje bijdragen en verantwoordelijk zijn. Blijf dus zeker je mondmasker dragen waar het nodig/verplicht is.

Gepubliceerd op donderdag 10 september 2020 10 u.