Speelbos Engels Kamp heeft toilet

Aan het speelbos Engels Kamp plaatste de stad een toilet. Het bevindt zich aan de fietsenstalling naast de loods en is altijd toegankelijk. Het gaat over een model met een gewoon toilet en een urinoir en het is toegankelijk voor mensen met een rolwagen.

Principe droogtoilet

De uitdaging bij de keuze was om een toilet te vinden dat geen elektriciteit of water nodig heeft omdat dit niet aanwezig is in het bos. De stad koos daarom voor een droogtoilet. Hierbij zijn er geen bewegende delen in de werking, alles berust op verdamping en verdroging van de vloeistoffen en uitwerpselen. De werking verloopt optimaal bij plaatsing op een open en zonnige locatie. Het systeem is bij ons nog vrij ongekend, Geel is één van de eerste Vlaamse gemeenten die zo’n droogtoilet in gebruik neemt op een openbaar domein.

Al langer vraag naar

Sinds de opening van het speelbos in het najaar van 2015 kwam bij de stad regelmatig de vraag naar een toilet. Mensen moesten noodgedwongen wildplassen of naar huis vertrekken. Ook voor klasbezoeken is een toilet noodzakelijk. Het stadsbestuur hoopt dat het toilet er mee voor zorgt dat bezoekers langer in het speelbos kunnen vertoeven. De dienst schoonmaak van de stad staat in voor het onderhoud van het toilet.

Gepubliceerd op woensdag 15 januari 2020 14.22 u.