Vier speelstraten tijdens paasvakantie

Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen in Geel weer volop genieten van buiten spelen dankzij de speelstraten. Wat is er nu heerlijker dan samen met buurtkinderen buiten ravotten en creatief zijn met stoepkrijt? In enkele straten van Geel worden kinderdromen werkelijkheid, want vier straten worden tijdens de paasvakantie omgetoverd tot heuse speelstraten.

Welke straten worden speelstraten?

De volledige Haverstraat en delen van Holven, de Huttenstraat en de Reebokstraat worden als tijdelijk afgesloten voor verkeer. Dit geldt niet alleen voor een aaneengesloten periode, maar ook op de buitenspeeldag op 17 april. Voor een overzicht van alle speelstraten tijdens de paasvakantie kun je hier terecht.

Wat zijn de regels voor speelstraten?

Tijdens een speelstraat hoeven kinderen geen rekening te houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust midden op straat spelen. Auto's, bromfietsen en motoren zijn niet toegestaan in de speelstraat, behalve voor bewoners en hulpverleners. Negeer je deze regel, dan is dat een verkeersovertreding. Fietsers zijn wel welkom, maar moeten voorrang verlenen aan spelende kinderen.

Vraag tijdig je speelstraat aan voor de zomervakantie

Wil je dat jouw kinderen ook tijdens de zomervakantie veilig kunnen spelen op straat? Overweeg dan om samen met je buurt een speelstraat te organiseren. Dit kan voor vaste dagen of voor een periode van maximaal twee weken. Zorg ervoor dat je jouw aanvraag minstens drie maanden vóór de gewenste startdatum indient. Voor 1 juli is de uiterste aanvraagdatum dus 1 april. Hier vind je alle info om zelf een speelstraat te organiseren.

Gepubliceerd op woensdag 20 maart 2024 7.30 u.