Speeltuinen, skatepark De Bogaard en basketbalveldjes blijven gesloten tot en met 7 juni.

Het stadspark, Speelbos Engels Kamp, de Dekshoevevijver en de looppistes aan De Leunen zijn sinds 5 mei terug open. Speelterreinen met speeltuigen, de sportterreintjes aan het zwembad en het skatepark aan De Bogaard zullen nog gesloten blijven tot en met 7 juni.

De Nationale Veiligheidsraad kondigde vorige week aan dat tijdens de tweede fase in de exitstrategie de speeltuinen nog gesloten blijven. Die zouden immers te veel volk kunnen lokken, onder andere ook ouders en grootouders, waardoor er samenscholingen dreigen te ontstaan en verschillende generaties gemengd worden. Skateparken en sportveldjes mogen van de Veiligheidsraad onder voorwaarden wel opnieuw openen. Maar de stad besliste om het skatepark en de sportveldjes (basketbal en voetbal) aan het zwembad nog minstens tot en met 7 juni gesloten te houden. Aan sportsite De Leunen kunnen wel twee voetbalterreinen gebruikt worden voor sporttrainingen in clubverband. 

Begeleiding in skatepark

Een belangrijke voorwaarde om het skatepark te kunnen openen is het toezicht door bijvoorbeeld een 'lokale sporttrainer' die in het oog kan houden of kinderen en jongeren voldoende afstand houden. De stad bekijkt nu op welke manier dit georganiseerd kan worden om zo het skatepark op een veilige manier te kunnen openen vanaf 8 juni. 

Welke stedelijke buiteninfrastructuur is wel open?

Volgende terreinen en pleinen zijn opnieuw toegankelijk:

 • De Dekshoevevijver: vissen op de stedelijke visvijver is weer toegestaan. Een viskaart kopen kun je kopen bij de dienst sport. 
 • Sportsite De Leunen: de Finse piste en atletiekpiste zijn opnieuw open, de beachvolleybalterrein en de fitnestoestellen blijven gesloten. De voetbalterreinen zijn gesloten voor publiek maar kunnen wel gebruikt worden door sportclubs voor hun trainingen. 
 • Stadspark: het stadspark is opnieuw open, maar de speeltoestellen mag je niet gebruiken. 
 • Speelbos Engels Kamp
 • Volgende speelpleintjes zijn ook terug toegankelijk: 
  • Holven: De bocht, Gagelstraat
  • Punt: St. Kristoffelstraat/Leeks
  • Ten Aard: Marterstraat
  • Elsum: Elsumakker

Andere speelpleintjes met speeltoestellen, speeltuin De Waaiburg en ook speelterrein De Bogaard blijven gesloten. 

Gepubliceerd op woensdag 20 mei 2020 12.04 u.