Sportdagen voor tieners sportregio Zuiderkempen

Sportdagen en een sportkamp met een hoog spektakelgehalte, alleen voor tieners. Een dag avontuur in de paasvakantie, een watersportdag eind juni, een dag met motoren plus een vijfdaags sportkamp avontuur in de zomervakantie en een dag skiën & snowboarden in de herfstvakantie. We organiseren deze activiteiten samen met de andere gemeenten van de Sportregio Zuiderkempen. En met de steun van Sport Vlaanderen. 

TIP Kijk ook naar onze sportkampen, daar zitten sportkampen voor tieners bij.
 

Inschrijven

   

SPORTDAG SPELEOLOGIE & ADRENALINE met The Outsider Ardennes
dinsdag 11 april 2023
09:30-16:30 
Initiatie speleologie in de Steinleingrot en avontuurlijke proeven in steengroeve The Rock.
- inschrijven kan tot en met 26 maart, zolang er nog plaats is -

07:00 - 08:00 vertrek bus (uur en plaats delen we je nog mee)
09:30 - 12:30 speleologie of adrenaline
12:30 - 13:30 lunch
13:30 - 16:30 speleologie of adrenaline
18:00 - 19:00 aankomst bus

speleologie De Steinleingrot is ideaal voor wie nooit eerder aan speleologie deed. Je kruipt door donkere gangen en smalle spleten, met helm en hoofdlamp. In de grote zalen kun je rechtop staan, in de gangen moet je op handen en knieën verder. Je ziet stalagmieten en stalactieten en geniet van de immense stilte die heerst in de grot. Het parcours is gevarieerd en veilig, met professionele monitoren die je begeleiden en helpen waar het moeilijker wordt.

adrenaline Proeven met helm en gordel. Indiobrug van 67 meter boven de steengroeve, freejump van rotsen 18 meter hoog, rappel langs de rotswand of tokkelbaan 70 meter, plankjesbrug of commandobrug, via ferrata 25 meter (voor +14 jaar).
 

Voor wie?

Tieners geboren in 2005-2006-2007-2008-2009-2010-2011.

 

Bedrag

40,00

Zijn inbegrepen: busvervoer, huur materiaal en verzekering.

Houders van een UiTPAS Kempen met kansentarief hebben recht op 80% korting.

 

Wat meebrengen

Lunchpakket, tussendoortjes, drank.
Sportieve, warme kleren die vuil mogen worden, de temperatuur in de grot is altijd 12 graden. Lange broek en lange mouwen (verplicht tijdens de speleo activiteit), een overal is ideaal.
Stevige schoenen of laarzen die vuil mogen worden, met goed zoolprofiel.
Reservekleren.
Regenkleren.

 

Meer info

Ziek?
Bezorg ons een doktersbriefje en een rekeningnummer (met naam, adres en rijksregisternummer van de rekeninghouder), dan schrijven we het inschrijvingsgeld over (min 2,50 euro administratiekosten). Je mag een doktersbriefje binnenbrengen tot twee weken na de activiteit.

Annuleren
Als je annuleert binnen de termijn van 14 dagen na inschrijving, dan krijg je het inschrijvingsgeld helemaal terug (min 2,50 euro administratiekosten). Als je later dan 14 dagen na inschrijving annuleert, dan krijg je de helft van het inschrijvingsgeld terug. Als je minder dan 14 dagen voor de activiteit annuleert, dan krijg je geen geld terug, ook al heb je nog niet zo lang daarvoor ingeschreven.