Sportinfrastructuur

Sportinfrastructuur reserveren Maximum toegelaten aantal sporters per zaaldeel

Voor VERENIGINGEN is sporten met contact toegelaten, in een groep van maximum 50 personen. Er moet steeds een meerderjarige (18+) verantwoordelijke aanwezig zijn, handen wassen voor en na het sporten is verplicht, de protocollen van de overheid en van de eigen federatie moeten worden gevolgd.  

Voor INDIVIDUEN is sporten mét contact enkel toegelaten met de eigen sociale bubbel: maximum 5 personen naast het gezin, kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend. Sporten met personen buiten de eigen sociale bubbel kan wel voor individuen, maar dan zonder contact en met maximum 10 personen. Met hen moeten de richtlijnen inzake afstand en hygiëne gerespecteerd worden.

PRAKTISCH
Verzamel buiten de sporthal, net voor het aanvangsuur. Betreed de sporthal pas bij de start van de reservatie.
Reinig/ontsmet de kleedkamer en douches voor gebruik, voor elke groep opnieuw. 
Ontsmet gemeenschappelijk sportmateriaal voor en na gebruik.
Verlaat het gebouw zo snel mogelijk na het sporten/omkleden en zeker voor het einde van de reservatie.
Weer toeschouwers tijdens trainingen, ouders kunnen hun kinderen buiten ophalen.
Noteer telkens de contactgegevens van alle aanwezigen en hou die gegevens vier weken bij.
In Axion en De Doelen is materiaal voor reinigen en ontsmetten beschikbaar, zorg zelf voor materiaal op de andere plekken. Met vragen over reinigen en ontsmetten, mail naar sport@geel.be.

TOESCHOUWERS
Indoor maximum 200, outdoor maximum 400. Anderhalve meter afstand houden, mondmasker verplicht. Enkel grotere tribunes kunnen worden gebruikt en in beperkte mate. Zie website overheid voor protocol bij wedstrijden en evenementen.