Sportinfrastructuur

 

De federale regering legt maatregelen op, om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Het overgrote deel van de sporthallen in het beheer van de stad zijn gesloten. Verenigingen, aangesloten bij een Geelse adviesraad, kunnen wel al beschikken over een serie openluchtterreinen.

Outdoor sporten blijft in de vierde fase van de afbouwstrategie de norm, maar verenigingen die aangesloten zijn bij een Geelse adviesraad, kunnen eventueel weer de sporthal Axion reserveren, op enkele avonden in de week. De verenigingen moeten stipt arriveren en weer vertrekken. De kleedkamers en douches zijn niet open, de toiletten wel.

Sinds 1 juli is het zwembad weer open, zij het onder strikte voorwaarden. Sinds 1 juli kunnen er ook weer viswedstrijden georganiseerd worden op de wedstrijdvijver.

Vanaf 1 augustus gaan de sporthallen en openluchtterreinen weer open zoals normaal.

 

    PRIJS RESERVEREN?
sportvelden zwembad open 10:00-22:00 gratis ja
sportsite De Leunen      
 Finse piste, atletiekpiste open gratis nee
 voetbalvelden B+D open 10:00-22:00 10 euro per uur ja
 andere voetbalvelden gesloten (ingezaaid) / /
 fitness, basketbal, cricket open gratis nee
 beachvolley open gratis ja
voetbalveld Vogelzang open 17:00-22:00 10 euro per uur ja
stedelijke sporthal Axion tot en met 5 juli open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 18 tot 22.30 uur zie tarievenlijst ja
  vanaf 6 juli open op dinsdag, woensdag en vrijdag van 18 tot 22.30 uur zie tarievenlijst ja


De verenigingen kunnen ook een aantal openbare terreinen gebruiken... op De Leunen, nabij de sporthal Axion en op de parking Pas, zonder reservatie, gratis. De terreinen zijn blauw gemarkeerd op het document onderaan op deze pagina.

De verenigingen moeten zich houden aan de maatregelen van de overheid, ze raadplegen hierbij best de aanbevelingen van hun federatie.
TIP Op de website van Sport Vlaanderen zijn richtlijnen te vinden.

Verenigingen die nog geen login hebben om te reserveren, sturen best een e-mail naar sport@geel.be.

 
 Reserveren

U kunt bij de dienst sport onderstaande sporthallen en sportterreinen reserveren. Als u sportinfrastructuur wilt reserveren via het internet, dan moet u zich eerst registreren. De tarieven vindt u onderaan op deze pagina.